Turistički rekordi u Kotoru

Bez autora
Sep 12 2011

Ljeto još traje, ne samo po visokim temperaturama, već i po dobroj posjeti u Kotoru. Prema podacima TO Kotor u ovom gradu boravi preko 900 gostiju, što je za 60% više nego lani. Smještajni kapaciteti biće dobro popunjeni do kraja mjeseca, kao i u oktobru. Sunčani dani doprinose produžetku sezone, ali i niže cijene koje će se kretati u hotelima sa dvije ili tri zvjezdice od 25 do 60 eura, dok će u onim sa četri i pet biti od 90 do 220 eura. Za prvih 7 mjeseci u Kotoru je boravilo više od 20.000 turista, što je za 19% više u odnosu na prošlu godinu. Od januara do septembra u kotorsku Luku uplovila su 202 broda, sa 117.187 putnika. I tu je oboren rekord, jer je u poređenju s lanjskim periodom, to više za 20%. U Luci Kotor do kraja godine planiraju dolazak 330 velikih brodova, najviše kruzera. Turisti su ove sezone najviše hvalili čistoću Kotora, kao i brojne zabavne i kulturne manifestacije, a zamjerali su na lošem zakupu plaža i korišćenju ponti.

Turistički rekordi u KotoruLjeto još traje, ne samo po visokim temperaturama, već i po dobroj posjeti u Kotoru.

Prema podacima TO Kotor u ovom gradu boravi preko 900 gostiju, što je za 60% više nego lani. Smještajni kapaciteti biće dobro popunjeni do kraja mjeseca, kao i u oktobru, tvrde u TO Kotor.

- Sunčani dani doprinose produžetku sezone, ali i niže cijene koje će se kretati u hotelima sa dvije ili tri zvjezdice od 25 do 60 eura, dok će u onim sa četri i pet biti od 90 do 220 eura - kaže za Radio Jadran saradnica u Turističkoj organizaciji, Sanja Branković.

Za prvih 7 mjeseci u Kotoru je boravilo više od 20.000 turista, što je za 19% više u odnosu na prošlu godinu.

Od januara do septembra u kotorsku Luku uplovila su 202 broda, sa 117.187 putnika. I tu je oboren rekord, jer je u poređenju s lanjskim periodom, to više za 20%. Podsjetimo da u Luci Kotor do kraja godine planiraju dolazak 330 velikih brodova, najviše kruzera.

- Turisti su ove sezone najviše hvalili čistoću Kotora, kao i brojne zabavne i kulturne manifestacije, a zamjerali su na lošem zakupu plaža i korišćenju ponti - ističe Brankovićka.

Iako tek počinje postsezona, turisički radnici se spremaju za promociju iduće, jer uskoro počinje sezona sajmova. Budvani su već u Parizu, a ostali iz bokeljskih turističkih organizacija spremaju se za već tradiconalan nastup na novosadskom LORIST-u, od 28. septembra do 2.oktobra. Predstaviće novine u ponudi, a Kotorani i turistički gastro-vodič.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik