Turizam u CG najbrže raste u svetu

Bez autora
Jan 05 2012

Crnogorski turizam bi narednih 10 godina trebalo da beleži najbrži porast u svetu, pokazalo je istraživanje Svetskog saveta za putovanja i turizam. Crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma u svom je službenom sopštenju navelo je da je Crnu Goru u 2011. godini posjetilo 1,36 miliona turista. U odnosu na 2010. godinu ostvareno je 10,2 posto više noćenja.Da Crna Gora ne želi stati na ovoj brojci govore sporazumi o saradnji u turizmu potpisani sa Turskom, Azerbejdžanom i Ukrajinom. Takođe, potpisan je i ugovor o uspostavljanju direktnih čarter letova sa Er Berlinom, drugom najvećom avio kompanijom u Nemačkoj.

Turizam u CG najbrže raste u svetuCrnogorski turizam bi narednih 10 godina trebalo da beleži najbrži porast u svetu, pokazalo je istraživanje Svetskog saveta za putovanja i turizam.

Crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma u svom je službenom sopštenju navelo je da je Crnu Goru u 2011. godini posjetilo 1,36 miliona turista.

U odnosu na 2010. godinu ostvareno je 10,2 posto više noćenja.

Da Crna Gora ne želi stati na ovoj brojci govore sporazumi o saradnji u turizmu potpisani sa Turskom, Azerbejdžanom i Ukrajinom.

Takođe, potpisan je i ugovor o uspostavljanju direktnih čarter letova sa Er Berlinom, drugom najvećom avio kompanijom u Nemačkoj.

Uz obalu, Crnogorci ulažu i u izgradnju crnogorskog zaleđa gde se radi na izgradnji visokokvalitetnih kamp odmorišta u pet nacionalnih parkova. U Crnoj Gori će se ove godine održati i Kongres krovnog njemačkog turističkog udruženja DRV.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik