U ski centrima u Srbiji rekordna posećenost

Bez autora
Feb 19 2012

Kopaonik je gotovo svima bio sinonim za skijanje u Srbiji. Sa dobrim idejama i voljom da se Srbija vrati u turističku ponudu Evrope, ubrzano se radilo da ski centar Kopaonik stane rame uz rame sa evropskim skijalištima. Sada Kopaonik ima više od 50 kilometara staza koje svako veče priprema najmodernija mehanizacija, a ni skijanje više ne zavisi od vremenskih uslova, jer su postavljeni sistemi za veštačko osnežavanje. U ovom ski centru organizuju se brojna svetska i evropska takmičenja, jer su staze su dobile FIS sertifikate. Takođe, i ski centar Tornik na Zlatiboru posle obnove vraćen je na skijašku mapu Srbije. Izgrađena je moderna šestosedna žičara, obnovljena su oba ski lifta, a o održavanju i uređenju staza sada se vodi posebna pažnja. Ski centar na Staroj planini staje rame uz rame sa skijalištima na Kopaoniku i Zlatiboru, ali i skijalištima u regionu.

U ski centrima u Srbiji rekordna posećenostKopaonik je gotovo svima bio sinonim za skijanje u Srbiji.

Sa dobrim idejama i voljom da se Srbija vrati u turističku ponudu Evrope, ubrzano se radilo da ski centar Kopaonik stane rame uz rame sa evropskim skijalištima. Sada Kopaonik ima više od 50 kilometara staza koje svako veče priprema najmodernija mehanizacija, a ni skijanje više ne zavisi od vremenskih uslova, jer su postavljeni sistemi za veštačko osnežavanje. U ovom ski centru organizuju se brojna svetska i evropska takmičenja, jer su staze su dobile FIS sertifikate.

Takođe, i ski centar Tornik na Zlatiboru posle obnove vraćen je na skijašku mapu Srbije. Izgrađena je moderna šestosedna žičara, obnovljena su oba ski lifta, a o održavanju i uređenju staza sada se vodi posebna pažnja.

Ski centar na Staroj planini staje rame uz rame sa skijalištima na Kopaoniku i Zlatiboru, ali i skijalištima u regionu. Planina sa najvećim turističkim potencijalom, vratila je na noge celu Istočnu Srbiju. Na Jabučkom ravništu, na Staroj planini, otvoren je novi hotel, izgrađena je prva gondola u Srbiji, a 13 kilometara staza je tek početak razvoja ovog ski centra.

Koliko su ljubiteljima zimskih sportova ove staze bile potrebne, jasno govori i činjenica da su tokom praznika u sva tri ski centra oboreni rekordi posećenosti, a samo u subotu na Kopaoniku je skijalo 7.169 skijaša.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik