Ukidanje aviolinije Banja Luka - Ljubljana

Bez autora
Nov 05 2011

Ukida se jedina aviolinija koju je održavala „Skaj Srpska“. Servisirali su let Banja Luka-Ljubljana u aranžmanu s slovenskim „Adria Airwaysom“, ali se ta linija pokazala kao potpuno nerentabilna. Entitetska vlada je stoga novcem poreznih obveznika subvencionisala prazna sjedišta. Odluka Vlade da na kraju ukine nerentabilnu avioliniju od Banje Luke do Ljubljane samo je dokaz da je na sceni pogrešna politika u RS. Od starta se znalo da se plaćaju prazna sjedišta u avionu i to novcem poreznih obveznika. Nikada ta linija nije ni bila dobro rješenje i to je još jedan dokaz rastrošnosti ove vlade. Najžalosnije je što je novac nepotrebno potrošen, umjesto da je usmjeren za mnogo bitnija davanja onima kojima je prijeko potreban, penzionere, izbjeglice, borce. Let između Banje Luke i Ljubljane bio je uzrok povećanja ovogodišnjih subvencija za preduzeće „Skaj Srpska“ prilikom usvajanja rebalansa, pa je umjesto planiranih 320.000, jedina aviokompanija u RS dobila ukupno 730.000 KM.

Ukidanje aviolinije Banja Luka - LjubljanaUkida se jedina aviolinija koju je održavala „Skaj Srpska“. Servisirali su let Banja Luka-Ljubljana u aranžmanu s slovenskim „Adria Airwaysom“, ali se ta linija pokazala kao potpuno nerentabilna.

Entitetska vlada je stoga novcem poreznih obveznika subvencionisala prazna sjedišta. Poslanik PDP-a Igor Crnadak smatra da je odluka Vlade da na kraju ukine nerentabilnu avioliniju od Banje Luke do Ljubljane samo dokaz da je na sceni pogrešna politika u RS.

„Od starta se znalo da se plaćaju prazna sjedišta u avionu i to novcem poreznih obveznika. Nikada ta linija nije ni bila dobro rješenje i to je još jedan dokaz rastrošnosti ove vlade. Najžalosnije je što je novac nepotrebno potrošen, umjesto da je usmjeren za mnogo bitnija davanja onima kojima je prijeko potreban, penzionere, izbjeglice, borce...“, kaže Crnadak.

Let između Banje Luke i Ljubljane bio je uzrok povećanja ovogodišnjih subvencija za preduzeće „Skaj Srpska“ prilikom usvajanja rebalansa, pa je umjesto planiranih 320.000, jedina aviokompanija u RS dobila ukupno 730.000 KM.

Prošle godine „Skaj Srpska“ organizovala je ukupno 969 letova, koje je koristilo svega 4.800 putnika, što znači da je to u prosjeku pet putnika po svakom letu.

Za subvencije svih ostalih praznih sjedišta potrošeno je skoro milion maraka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik