Užičanin vlasnik avio kompanije u Slovačkoj

Bez autora
Oct 11 2011

Malo je poznato da u evropskom avio-biznisu ima i naših ljudi. Užičanin Vladimir Nikolić (33), po struci pilot i vlasnik kompanije „Er eksplor“ sa sedištem u Slovačkoj, prevozi 2.500 putnika dnevno, najčešće na evropske destinacije, ali i do afričkih i azijskih zemalja. Kada je, maja 2010, zakoračio u ovaj posao, bio je meta poruga i ogovaravanja. Mnogi su mu slutili brzu propast. Danas ti zlonamernici ćute. Stvorio je firmu koja se pozicionirala u avio-saobraćaju, koja uspešno konkuriše i najrenomiranijim kompanijama iz ove branše. U Slovačku je, trbuhom za kruhom, stigao pre par godina. Prethodno, sa zvanjem kapetan-instruktor na „boingu 737“, radio je u našem „Aviogeneksu“, odakle ga je poziv ovdeo u Tunis, gde se nije dugo zadržao. Poziv da preuzme komande dvokrilaca „Er Slovakie“ naveo ga je u Bratislavu. Taman se skrasio, upoznao Katarinu Klajn, buduću suprugu, a kompanija u kojoj je radio je bankrotirala. S budućim tastom Vladimirom Klajnom, došao je na ideju da otvori avio-kompaniju koja će se isključivo bazirati na čarter letove.

Užičanin vlasnik avio kompanije u SlovačkojMalo je poznato da u evropskom avio-biznisu ima i naših ljudi. Užičanin Vladimir Nikolić (33), po struci pilot i vlasnik kompanije „Er eksplor“ sa sedištem u Slovačkoj, prevozi 2.500 putnika dnevno, najčešće na evropske destinacije, ali i do afričkih i azijskih zemalja.

- Kada sam, maja 2010, zakoračio u ovaj posao, bio sam meta poruga i ogovaravanja. Mnogi su mi slutili brzu propast. Danas ti zlonamernici ćute. Stvorio sam firmu koja se pozicionirala u avio-saobraćaju, koja uspešno konkuriše i najrenomiranijim kompanijama iz ove branše - počinje priču Nikolić.

U Slovačku je, trbuhom za kruhom, stigao pre par godina. Prethodno, sa zvanjem kapetan-instruktor na „boingu 737“, radio je u našem „Aviogeneksu“, odakle ga je poziv ovdeo u Tunis, gde se nije dugo zadržao.

Poziv da preuzme komande dvokrilaca „Er Slovakie“ naveo ga je u Bratislavu. Taman se skrasio, upoznao Katarinu Klajn, buduću suprugu, a kompanija u kojoj je radio je bankrotirala.

- S budućim tastom Vladimirom Klajnom, došao sam na ideju da otvorim avio-kompaniju koja će se isključivo bazirati na čarter letove. Pronašli smo dvojicu Slovaka i Bugarina. Skupili smo nas petorica pola miliona evra, od nemačke lizing kuće iznajmili „boing 737-400“, registrovali firmu i započeli posao - priča Nikolić.

Avioni „Er eksplora“ prevezu 2.500 putnika dnevno. Kompanija broji 50 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik