Valdanos: Opet bez ponuda

Bez autora
Sep 20 2011

Na tender za valorizaciju ulcinjske uvale Valdanos do predviđenog roka niko nije dostavio ponudu. Ponude je bilo moguće dostavljati juče do 16 sati. Na tender su se mogli prijaviti kompanije ili konzorcijumi koji otkupe tendersku dokumentaciju, koja košta 20 hiljada eura i potpišu izjavu o povjerljivosti. Učesnik na tenderu mogao je biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat po upravljanju turističkim kompleksima nivoa četiri plus ili pet zvjezdica. Ponuđač je morao imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima visoke kategorije. Na tender se između ostalog mogla prijaviti i kompanija koja dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i novac neophodan za realizaciju projekta. Ponuđač je mora dokazati i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje 100 miliona eura. Od ponuđača se, između ostalog, očekivalo da predloži strukturu i iznos godišnje zakupnine, čiji garantovani iznos ne smije da bude manje od 20 centi za kvadratni metar.

Valdanos: Opet bez ponudaNa tender za valorizaciju ulcinjske uvale Valdanos do predviđenog roka niko nije dostavio ponudu, saopšteno je agenciji Mina-business iz Vlade.

Ponude je bilo moguće dostavljati juče do 16 sati.

Na tender su se mogli prijaviti kompanije ili konzorcijumi koji otkupe tendersku dokumentaciju, koja košta 20 hiljada eura i potpišu izjavu o povjerljivosti.

Učesnik na tenderu mogao je biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat po upravljanju turističkim kompleksima nivoa četiri plus ili pet zvjezdica. Ponuđač je morao imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima visoke kategorije.

Na tender se između ostalog mogla prijaviti i kompanija koja dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i novac neophodan za realizaciju projekta. Ponuđač je mora dokazati i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje 100 miliona eura.

Od ponuđača se, između ostalog, očekivalo da predloži strukturu i iznos godišnje zakupnine, čiji garantovani iznos ne smije da bude manje od 20 centi za kvadratni metar.

Savjet za privatizaciju raspisao je 21. juna novi tender za dugoročni zakup vojno-turističkog kompleksa Valdanos na 30 godina s mogućnošću produženja. Prethodni tender za zakup Valdanosa propao je krajem februara, zbog negodovanja javnosti u vezi sa prvorangiranom britanskom kompanije Kjubus luks /Cubus Lux/.

Negodovanje javnosti rezultiralo je i podnošenjem krivične prijave protiv potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića, koju je procesuirala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora.

Tender za Valdanos prvi put je raspisan u decembru 2008. godine i dva puta je produžavan rok za dostavljanje ponuda. Ponude su do predviđenog roka u aprilu 2009. dostavili Kjubus luks i rusko-crnogorski konzorcijum Mos siti grup /Mos City Group/.

Britanska firma je ponudila fiksni godišnji zakup od 18 centi za kvadratni metar i investicije vrijedne 222,51 milion eura.

Mos siti grup, kojeg su činile ruska i istoimena crnogorska firma, za zakup kvadratnog metra ponudila je 15 centi, dok je u ponudi navela ulaganja vrijedna 644 miliona eura. Tenderska komisija je, međutim, zaključila da je ponuda Mos siti grupe formalno neispravna.

Uvala Valdanos nalazi se četiri kilometara od Ulcinja i ubraja se među najatraktivnije lokacije u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik