Više turista u Vojvodini, banja Vrdnik najpopularnija

Bez autora
Jul 23 2024

U prvih pet meseci ove godine, Vojvodinu je posetilo oko 270.000 turista, što je za 9,6 procenata više nego prethodne godine u tom periodu. Povećan je i broj noćenja, a u tome prednjači banja Vrdnik, sa porastom od 44 odsto u odnosu na prvu polovinu 2023. godine.

Strani turisti su izuzetno zainteresovani za Frušku goru, a vrlo su posećeni i akva parkovi. Pored toga primamljive su i manifestacije kojih se godišnje u Vojvodini održi oko 1500.

“Ove godine smo prvi put nastupali sa Turističkom organizacijom Srbije u Španiji, i zaista sve veći broj turista iz tih destinacija koje smo posetili dolazi u naš Info centar. Takođe tu su brojni turisti iz regiona, a ono što svakako njih privlači osim manifestacija, vinskog turizma, salaša i čardi, jeste bogato kulturno nasleđe, verski turizam”, kaže Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Osim nabrojanog, turiste privlače naša gastronomija i gostoprimstvo. Broj noćenja je za prvih pet meseci 2024. povećan za 5,6 odsto što prevedeno u brojke pokazuje da je u tom periodu ostvareno oko 738.000 noćenja, međutim u Turističkoj organizaciji Vojvodine intenzivno rade na tome da i ti brojevi porastu.

"U avgustu nam dolazi agencija koja će da napravi proboj na austrijsko tržišpte pošto smo primetili da veliki broj turista dolazi ovde. I pokazaćemo im čari i novootvorenih vinskih hotela, akva parkove, Frušku goru, verske objekte, jezera i broje druge sadržaje", dodaje direktorka Pavlović.

Ove godine veliki broj turista dolazi iz Nemačke, Turske, Rusije, Italije, Francuske i Kine, iz regiona Vojvodinu posećuju iz svih zemalja s tom razlikom što ih u ovom periodu ima znatno više iz Severne Makedonije nego što je to ranije bio slučaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik