Za goste leto je već počelo

Bez autora
Jan 11 2012

Mada se zima tek zahuktava, oni koji razmišljaju o svom odmoru iz snova na plažama bolje da već počnu da traže aranžmane za leto. Veliki broj domaćih turističkih agencija poslednjih dana je dalo ponude za sledeću letnju sezonu, a najviše ih je za Grčku. Turisti koji uplate bar deo unapred, dobiće izuzetno dobru cenu, pa mogu da prođu i do 50 odsto jeftinije, pogotovo kada su u pitanju elitniji hoteli. Najpopularniji rejon za letovanje među Srbima - Halkidiki, odskoro je u ponudi agencija u okviru „frst minit“ ponude. U najpoznatija mesta - Hanioti i Pefkohori može se za već od 100 evra, a u najvećem broju slučajeva je potrebno platiti još i autobusku kartu ili dodatnih 50 evra za put preko agencije. Tu su i ponude za Atos, istočni deo Halkidikija, koji je poznatiji kao Sveta Gora. Pefkohori u studiju za troje staje od 35 evra, a potrebno je doplatiti i 6.990 dinara za deset dana letovanja.

Za goste leto je već počeloMada se zima tek zahuktava, oni koji razmišljaju o svom odmoru iz snova na plažama bolje da već počnu da traže aranžmane za leto.

Veliki broj domaćih turističkih agencija poslednjih dana je dalo ponude za sledeću letnju sezonu, a najviše ih je za Grčku. Turisti koji uplate bar deo unapred, dobiće izuzetno dobru cenu, pa mogu da prođu i do 50 odsto jeftinije, pogotovo kada su u pitanju elitniji hoteli.

Najpopularniji rejon za letovanje među Srbima - Halkidiki, odskoro je u ponudi agencija u okviru „frst minit“ ponude. U najpoznatija mesta - Hanioti i Pefkohori može se za već od 100 evra, a u najvećem broju slučajeva je potrebno platiti još i autobusku kartu ili dodatnih 50 evra za put preko agencije. Tu su i ponude za Atos, istočni deo Halkidikija, koji je poznatiji kao Sveta Gora.

- Pefkohori u studiju za troje staje od 35 evra, a potrebno je doplatiti i 6.990 dinara za deset dana letovanja - kažu iz „Travelenda“.

- Prvi datum polaska je kraj maja, a poslednji 22. septembra. U cenu je uračunat i prevoz. U maju je u Haniotiju moguće letovati 15 dana za 60 evra, a dinarski deo iznosi 6.990 dinara. Na Sitoniji može da se letuje deset noći od 1. juna za ukupno 195 evra i 8.000 dinara za četiri osobe, što znači da za jednog putnika treba platiti manje od 50 evra i 2.000 dinara.

Agencije mahom nude dobre popuste ukoliko turisti uplate letovanje po nekoliko meseci unapred.

- Za veliki broj „frst minit“ uplata za letovanje dobija se popust i do 50 odsto, ukoliko turisti plate sve do 30. aprila - kažu iz turističke agencije „Eurodžet“.

- Imamo ponude za sve poznate morske destinacije u Grčkoj, pa očekujemo da će i ove godine interesovanje biti na zavidnom nivou.

Posebni popusti mogu se naći i u elitnim hotelima, u kojima se „rana plaćanja“ uvek nagrađuju sa oko 15 odsto niže cenama.

- Za uplate u celosti do 15. februara, dobija se 20 odsto na devizni deo, dok oni koji se odluče za svoje letovanje do sredine marta plaćaju 15 odsto nižu cenu, a popust se svakog meseca smanjuje - objašnjavaju iz „Astra tursa“.

- Ovo važi za dosta hotela u Grčkoj koji imaju četiri ili pet zvezdica, a tu je i veliki broj dobro uređenih i elitnih rizortova na Halkidikiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik