Za praznik 30.000 turista

Bez autora
Jan 04 2012

Tokom novogodišnjih praznika, turistička mjesta u Crnoj Gori su ugostila preko 30.000 turista, od čega su gotovo polovina bili strani turisti. Među njima najbrojniji su bili iz Srbije, Rusije, Albanije, Italije i Hrvatske. Hoteli, kako na sjeveru tako i na jugu Crne Gore, organizovali su bogat program, a doček ispred zidina starog grada Budve je privukao najveći broj domaćih i stranih turista. Na skijalištima Kolašin 1450 i Žabljak tokom ovih praznika dnevno je na stazi boravilo i do 2.000 skijaša i posjetilaca. Montenegro Customer Care Centar 1300 tokom praznika primio je 86 poziva koji su se većinom odnosili na informacija o vremenskim prilikama, visini sniježnog pokrivača, uslovima na putevima ka sjeveru, cijenama opreme i ski pasa u skijalištima, kao i smještajnim kapacitetima. Call centar je za dane praznika primio i značajan broj pohvala. Najviše pohvala pristiglo je na račun organizacije dočeka Nove godine u Budvi, kao i na pripremljenost staza na skijalištima. Call Centar je i tokom zime u funkciji i dostupan 24 sata dnevno.

Za praznik 30.000 turistaTokom novogodišnjih praznika, turistička mjesta u Crnoj Gori su ugostila preko 30.000 turista, od čega su gotovo polovina bili strani turisti, saopštila je Nacionalna turistička organizacija.

Među njima najbrojniji su bili iz Srbije, Rusije, Albanije, Italije i Hrvatske.

"Hoteli, kako na sjeveru tako i na jugu Crne Gore, organizovali su bogat program, a doček ispred zidina starog grada Budve je privukao najveći broj domaćih i stranih turista", ističu u NTO.

Na skijalištima Kolašin 1450 i Žabljak tokom ovih praznika dnevno je na stazi boravilo i do 2.000 skijaša i posjetilaca.

U NTO-u navode da Montenegro Customer Care Centar 1300 tokom praznika primio 86 poziva koji su se većinom odnosili na informacija o vremenskim prilikama, visini sniježnog pokrivača, uslovima na putevima ka sjeveru, cijenama opreme i ski pasa u skijalištima, kao i smještajnim kapacitetima.

"Call centar je za dane praznika primio i značajan broj pohvala. Najviše pohvala pristiglo je na račun organizacije dočeka Nove godine u Budvi, kao i na pripremljenost staza na skijalištima. Call Centar je i tokom zime u funkciji i dostupan 24 sata dnevno", trde u NTO-u.

Prema informacijama iz ski centara trenutna visina sniježnog pokrivača je sljedeća: Kolašin 1450 - 47cm u podnožju staze i 59cm na vrhu staze, na Žabljaku - 50cm u podnožju do 95 cm na vrhu, i na Vučju 15cm.

Iz Hidrometeorološkog zavoda su saopštili da se od danas očekuju nove sniježne padavine na sjeveru tako da će i tokom Božićnih praznika svi ljubitelji ski sportova uživati u dovoljnoj količini snijega na stazama.

I ove godine planira se nastavak kampanje "Bijeg na snijeg" u okviru koje će, već od 14. januara, svakog vikenda posjetioce skijališta Kolašin 1450, Žabljak i Vučje zabavljati poznati domaći i regionalni izvođači.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik