Za praznike još ima jeftinih karata

Bez autora
Apr 02 2012

Ukoliko ste rešili da za uskršnje praznike otputujete na nekoliko dana u neku od evropskih metropola, možete da računate da ćete karte platiti do 150 evra. Do Londona je moguće otputovati za 110 evra, do Rima za 120, dok je povratna cena karte za Beč, ukoliko je rezervišete što pre, od 99 do 110 evra. Iako su najjeftinije karte za uskršnje praznike praktično već rasprodate, i ostalo je malo vremena do tada, nije nemoguće po povoljnoj ceni otputovati u evropske gradove. Prisustvo sve više avio-kompanija na našem nebu evidentno utiče na obaranje cena. Beč je već tradicionalno destinacija u koju domaći turisti vole da se zapute na tri do četiri dana za praznike, a konkurencija tri kompanije na ovoj liniji daje mogućnost jeftinih letova. Čak i u ovo vreme moguće je pronaći povratnu kartu za oko sto evra. Oni koji se odluče da Uskrs provedu na obali Crne Gore i zapute se put Tivta, treba da znaju da su i kod “Jata” i kod “Montenegro erlajnza” cene slične, oko 135 evra za povratnu kartu.

Za praznike još ima jeftinih karataUkoliko ste rešili da za uskršnje praznike otputujete na nekoliko dana u neku od evropskih metropola, možete da računate da ćete karte platiti do 150 evra.

Do Londona je moguće otputovati za 110 evra, do Rima za 120, dok je povratna cena karte za Beč, ukoliko je rezervišete što pre, od 99 do 110 evra.

Iako su najjeftinije karte za uskršnje praznike praktično već rasprodate, i ostalo je malo vremena do tada, nije nemoguće po povoljnoj ceni otputovati u evropske gradove. Prisustvo sve više avio-kompanija na našem nebu evidentno utiče na obaranje cena.

Beč je već tradicionalno destinacija u koju domaći turisti vole da se zapute na tri do četiri dana za praznike, a konkurencija tri kompanije na ovoj liniji daje mogućnost jeftinih letova. Čak i u ovo vreme moguće je pronaći povratnu kartu za oko sto evra. Oni koji se odluče da Uskrs provedu na obali Crne Gore i zapute se put Tivta, treba da znaju da su i kod “Jata” i kod “Montenegro erlajnza” cene slične, oko 135 evra za povratnu kartu.

Na drugim destinacijama prednjače ponude lou kost kompanija, pa se za malo novca može otići i do Londona, Štutgarta, Rima, ali i van Evrope. Do Dubaija je moguće otići po početnoj ceni već od 330 evra za povratnu kartu. Odnedavno je vodeća lou kost avio-kompanija iz Dubaija “Flaj Dubai” uspostavila direktan let Beograd-Dubai. ”Flaj Dubai” će na relaciji Beograd-Dubai nedeljno imati četiri leta: ponedeljkom, četvrtkom, nedeljom i subotom. Let traje nepunih pet sati, a interesovanje je za sada dobro.

Ono što treba znati o lou kost kompanijama, ako želite da prođete što jeftinije, jeste da karte kupujete što ranije. U avionu ne treba računati na besplatnu hranu i piće, a svaka usluga se dodatno naplaćuje.

Takođe, niskotarifne avio-kompanije često koriste sporedne aerodrome, ili one delove aerodroma gde je infrastruktura oskudnija. Loukosteri ne žele da koriste avio-mostove, a kada je prtljag u pitanju, oni takođe imaju specifične uslove - predaje se manje prtljaga, pa je samim tim i usluga jeftinija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik