Za turističku signalizaciju osam miliona dinara

Bez autora
Apr 23 2012

Turističkoj organizaciji Kragujevca je, za drugu fazu projekta turističke signalizacije grada, odobreno oko osam miliona dinara. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je obezbedilo 5,9 miliona dinara, a gradska vlast 1,9 miliona dinara. U prošloj godini resorno ministarstvo sa četiri miliona dinara sufinansiralo je postavljanje osnovne turističke infrastrukture u Kragujevcu, a lokalna vlast je učestvovala sa oko 800.000 dinara. Ideja druge faze projekta je obeležavanje pešačke signalizacije, zatim turistička signalizacija okoline Kragujevca, posebno spomen-parka “Šumarice”, ali i ostalih važnih atrakcija u okolini grada, kao što su manastiri i botanička baština. Taj posao će biti završen tokom leta. Do kraja aprila pokrenuće se postupak javnih nabavki i kada neophodna procedura bude završena biće izabran izvođač radova.

Za turističku signalizaciju osam miliona dinaraTurističkoj organizaciji Kragujevca je, za drugu fazu projekta turističke signalizacije grada, odobreno oko osam miliona dinara.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je obezbedilo 5,9 miliona dinara, a gradska vlast 1,9 miliona dinara. U prošloj godini resorno ministarstvo sa četiri miliona dinara sufinansiralo je postavljanje osnovne turističke infrastrukture u Kragujevcu, a lokalna vlast je učestvovala sa oko 800.000 dinara.

Ideja druge faze projekta je obeležavanje pešačke signalizacije, zatim turistička signalizacija okoline Kragujevca, posebno spomen-parka “Šumarice”, ali i ostalih važnih atrakcija u okolini grada, kao što su manastiri i botanička baština.

Direktorka Turističke organizacije Snežana Milisavljević je kazala da očekuje da će taj posao biti završen tokom leta. Do kraja aprila pokrenuće se postupak javnih nabavki i kada neophodna procedura bude završena biće izabran izvođač radova, navela je ona i istakla da je planirano da se tokom letnjim meseci postavi turistička signalizacija na području grada, na opštinskim putevima i ulicama.

Ona je istakla da će odgovarajućom turističkom signalizacijom biti obeležen spomenik u Šumaricama, ali i da će na platou u centru grada biti postavljen interaktivni izlog.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik