Za turizam u Lonjskom polju EU donirala sedam milijuna kuna

Bez autora
Feb 27 2012

Sisačko-moslavačkoj županiji odobreno je 922 tisuće eura, odnosno nešto manje od sedam milijuna kuna bespovratnih sredstava iz programa IPA za razvoj poslovne infrastrukture. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel potpisala je 14. veljače. Najveća investicija bit će obnova dva kilometra važne prometnice u Parku prirode, riječ je o županijskoj cesti Jasenovac - Drenov Bok. Pored toga, bit će razvijen poseban marketinški plan i plan promoviranja područja Parka prirode. Planirana je i izrada web stranice za online rezervaciju smještaja i drugih usluga, tiskani turistički vodiči, te postavljanje jumbo plakata. Ukupna vrijednost projekta je 9,2 milijuna kuna (1.2 milijuna eura), od čega je bespovratna EU potpora 75 posto vrijednosti projekta, a 2,3 milijuna kuna udio je županije.

Za turizam u Lonjskom polju EU donirala sedam milijuna kunaSisačko-moslavačkoj županiji odobreno je 922 tisuće eura, odnosno nešto manje od sedam milijuna kuna bespovratnih sredstava iz programa IPA za razvoj poslovne infrastrukture.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel potpisala je 14. veljače. Najveća investicija bit će obnova dva kilometra važne prometnice u Parku prirode, riječ je o županijskoj cesti Jasenovac - Drenov Bok.

Pored toga, bit će razvijen poseban marketinški plan i plan promoviranja područja Parka prirode. Planirana je i izrada web stranice za online rezervaciju smještaja i drugih usluga, tiskani turistički vodiči, te postavljanje jumbo plakata.

Ukupna vrijednost projekta je 9,2 milijuna kuna (1.2 milijuna eura), od čega je bespovratna EU potpora 75 posto vrijednosti projekta, a 2,3 milijuna kuna udio je županije.

Nositelj projekta je Sisačko-moslavačka županija, a ostali partneri su Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i općina Jasenovac. Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje suradnik je u projektu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik