Za uređenje Palića 30 miliona

Bez autora
Jan 26 2012

Što zbog nečiste vode, što zbog neuređene infrastrukture, Palićko jezero se već duže vreme nalazi u zapećku i njegov turistički potencijal ne dolazi do izražaja. Najavljenim donacijama Vlade Srbije, od 30 miliona dinara, kao i zajedničkim radom javnog i privatnog sektora, ove godine će sve snage biti usmerene na to da se „plavo oko Panonske ravnice“ vrati na čelnu poziciju među turističkim destinacijama u našoj zemlji. Iz paketa kreditne podrške privredi u ovoj godini, Palić će dobiti subvenciju od 30 miliona dinara koja će mahom biti utrošena na uređenje infrastrukture. Pored Ženskog štranda, Velike terase, koji se uveliko rekonstruišu, i Velikog parka, koji se tek sprema za popločavanje, posle nekoliko decenija, stari izgled vratiće se i kuli Bogojavar. Nekada prelepi vidikovac sa pogledom na jezero, dugogodišnjim nemarom postala je zborno mesto golubova i beskućnika. Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture daće predlog kako da se objekat obnovi, a da mu se sačuva izgled sa početka minulog veka.

Za uređenje Palića 30 milionaŠto zbog nečiste vode, što zbog neuređene infrastrukture, Palićko jezero se već duže vreme nalazi u zapećku i njegov turistički potencijal ne dolazi do izražaja.

Najavljenim donacijama Vlade Srbije, od 30 miliona dinara, kao i zajedničkim radom javnog i privatnog sektora, ove godine će sve snage biti usmerene na to da se „plavo oko Panonske ravnice“ vrati na čelnu poziciju među turističkim destinacijama u našoj zemlji.

Po najavama Nebojše Ćirića, ministra ekonomije i regionalnog razvoja, iz paketa kreditne podrške privredi u ovoj godini, Palić će dobiti subvenciju od 30 miliona dinara koja će mahom biti utrošena na uređenje infrastrukture.

Pored Ženskog štranda, Velike terase, koji se uveliko rekonstruišu, i Velikog parka, koji se tek sprema za popločavanje, posle nekoliko decenija, stari izgled vratiće se i kuli Bogojavar. Nekada prelepi vidikovac sa pogledom na jezero, dugogodišnjim nemarom postala je zborno mesto golubova i beskućnika. Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture daće predlog kako da se objekat obnovi, a da mu se sačuva izgled sa početka minulog veka.

- Ostaje da nađemo namenu budućem objektu koja će zadovoljiti kako grad, kao vlasnika, tako i budućeg zakupca - najavljuje Goran Gabrić, direktor preduzeća „Park Palić“.

- Do proslave velikog jubileja, sto godina od izgradnje objekata na Paliću, želimo da otvorimo Veliku terasu, završimo rekonstrukciju Ženskog štranda i Velikog parka.

Potom počinjemo sanaciju jezera, a sve vreme uređujemo komunalnu infrastrukturu koja će privući investitore.

Zbog mnogobrojnih radova na obali jezera, gde je u jednom trenutku bilo čak 17 gradilišta, u protekle dve godine zabeležen je rekordno mali broj turista, zbog čega je najviše trpelo hotelsko preduzeće „Elit Palić“.

- Ipak, nema napretka hotelske kompanije bez razvoja turističke destinacije, a uređenje komunalne infrastrukture je osnovni preduslov za to. Zato smo sa preduzećem „Park Palić“ potpisali sporazum o saradnji na predstavljanju Palića i da zajedničkim snagama vratimo goste na obalu jezera - smatra Nenad Vukašinović, direktor „Elit Palića“, u čijem sastavu su hoteli „Park“ i „Jezero“, „Riblja čarda“ i nadaleko čuvena „Mala gostiona“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik