Zemunik dobio novi terminal

Bez autora
Nov 23 2011

U Zračnoj luci Zadar svečano je otvoren dograđeni terminal domaćeg dolaska čime je završena druga faza uređenja putničke zgrade. Dogradnjom domaćeg dolaska dobiveno je novih 690 metara četvornih prostora, a vrijednost radova je 5,6 milijuna kuna, od čega je 4,39 milijuna kuna osigurano iz državnoga proračuna, a ostatak je osigurala Zračna luka Zadar. Ovo je do sada najuspješnija sezona za Zračnu luku kako po broju putnika koji će ove godine iznositi oko 285 tisuća, tako i po realiziranim infrastrukturnim projektima. Do početka turističke sezone 2012. godine najavila je završetak i treće faze dogradnje putničke zgrade, čime će putnička zgrada imati površinu od oko 7200 četvornih metara. Najavljen je i projekt produljenja uzletno-sletne staze s 2500 na 3200 metara za koji se priprema projektna dokumentacija za ishođenje lokacijske dozvole. Projekt je vrijedan oko 15 milijuna eura, a bit će kandidiran i za sredstva iz fondova EU.

Zemunik dobio novi terminalU Zračnoj luci Zadar svečano je otvoren dograđeni terminal domaćeg dolaska čime je završena druga faza uređenja putničke zgrade.

Dogradnjom domaćeg dolaska dobiveno je novih 690 metara četvornih prostora, a vrijednost radova je 5,6 milijuna kuna, od čega je 4,39 milijuna kuna osigurano iz državnoga proračuna, a ostatak je osigurala Zračna luka Zadar.

Ovo je do sada najuspješnija sezona za Zračnu luku kako po broju putnika koji će ove godine iznositi oko 285 tisuća, tako i po realiziranim infrastrukturnim projektima, istaknula je direktorica zadarske Zračne luke Katica Pupić-Bakrač.

Do sljedeće sezone - završetak i treće faze dogradnje

Do početka turističke sezone 2012. godine najavila je završetak i treće faze dogradnje putničke zgrade, čime će putnička zgrada imati površinu od oko 7200 četvornih metara.

Najavljen je i projekt produljenja uzletno-sletne staze s 2500 na 3200 metara za koji se priprema projektna dokumentacija za ishođenje lokacijske dozvole. Projekt je vrijedan oko 15 milijuna eura, a bit će kandidiran i za sredstva iz fondova EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik