Zimski turizam za mlade

Bez autora
Jan 29 2012

I dok sneg jednima donosi nevolje, drugi mu se raduju. Domaći ljubitelji belih sportova pronašli su način da za malo para priušte zaljubljenicima u skijanje sedam snežnih dana. Omladinske, neprofitabilne organizacije nude svojim članovima sedmodnevne ski pakete u čuvenim skijalištima Francuske i Austrije za oko 300 evra. Cena obuhvata autobuski prevoz, apartmanski smeštaj i ski-pas, čija je inače redovna cena u tim ski-centrima oko 250 evra. Zbog svojih skijaških bravura, istinski zaljubljenici skijanja prava su atrakcija na stazama pa tako, i najbolji promoteri zimskih sportova. Strani ski centri prepoznaju partnere sa ovih prostora koji mogu na pravi način da predstave njihove centre. Povoljna okolnost je i ta što se zimski školski i fakultetski raspusti u zemljama Zapadne Evrope ne poklapaju sa našim. Tako su tamošnji turistički radnici u mogućnosti da najviše obore cene u periodu kada imaju manje gostiju, a to su termini koji skijašima iz Srbije najviše odgovaraju.

Zimski turizam za mladeOmladinske, neprofitabilne organizacije svojim članovima nude sedmodnevne ski-pakete u skijalištima Francuske i Austrije za oko 300 evra. Povoljna okolnost za ljubitelje belih sportova je što se školski i fakultetski raspusti u Zapadnoj Evropi ne poklapaju sa našim, pa su tada aranžmani povoljniji.

I dok sneg jednima donosi nevolje, drugi mu se raduju. Domaći ljubitelji belih sportova pronašli su način da za malo para priušte zaljubljenicima u skijanje sedam snežnih dana.

Omladinske, neprofitabilne organizacije nude svojim članovima sedmodnevne ski pakete u čuvenim skijalištima Francuske i Austrije za oko 300 evra. Cena obuhvata autobuski prevoz, apartmanski smeštaj i ski-pas, čija je inače redovna cena u tim ski-centrima oko 250 evra.

"Pronašli smo način da u zemljama Zapadne Evrope koje su prihvatile opciju da je najskuplji krevet prazan krevet, spuste cene u određenim periodima kada je kod njih slabija posećenost. Mi koristimo te opcije, znači dobijamo paket aranžmane i idemo na jeftinija skijanja", kaže Goran Popović iz udruženja "Ski manijaci".

Zbog svojih skijaških bravura, istinski zaljubljenici skijanja prava su atrakcija na stazama pa tako, i najbolji promoteri zimskih sportova.

Dragomir Ćoso iz organizacije "Pazl grupa" kaže da strani ski centri prepoznaju partnere sa ovih prostora koji mogu na pravi način da predstave njihove centre.

"U ovom slučaju, prepoznali su nas. Mi u njima prepoznajemo interes za saradnju. Pre nego što pošaljemo grupe, odemo tamo, vidimo kakav je ski centar, dogovorimo popuste i za ski-pas i za iznajmljivanje opreme i za sve ostalo, tako da je to dobro i za njih i za nas", kaže Ćoso.

Povoljna okolnost je i ta što se zimski školski i fakultetski raspusti u zemljama Zapadne Evrope ne poklapaju sa našim. Tako su tamošnji turistički radnici u mogućnosti da najviše obore cene u periodu kada imaju manje gostiju, a to su termini koji skijašima iz Srbije najviše odgovaraju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik