Glasom kucka poruke

Bez autora
Jun 13 2010

Kuckanje SMS-ova u toku vožnje ili hodanja mogu biti veoma opasna zabava za sve učesnike u saobraćaju. Zbog toga tehnološke kompanije rade na tome da tekstualne poruke zamene glasovnim SMS-om.Neki mobilni su već u stanju da glasovnu poruku pretvore u tekstualnu ili imejl, tako da se u vožnji može izdiktirati poruka za nekoga, kao i preslušati poruka koju je neko napisao. Zasada je najveći problem snaga procesora u telefonu, a izazov je i stvoriti softver koji će tačno prepoznavati reči izgovorene s različitim naglascima.

Glasom kucka porukeKuckanje SMS-ova u toku vožnje ili hodanja mogu biti veoma opasna zabava za sve učesnike u saobraćaju.

Zbog toga tehnološke kompanije rade na tome da tekstualne poruke zamene glasovnim SMS-om.

Neki mobilni su već u stanju da glasovnu poruku pretvore u tekstualnu ili imejl, tako da se u vožnji može izdiktirati poruka za nekoga, kao i preslušati poruka koju je neko napisao. Zasada je najveći problem snaga procesora u telefonu, a izazov je i stvoriti softver koji će tačno prepoznavati reči izgovorene s različitim naglascima.

Problem predstavlja i pozadinska buka dok se diktira poruka, poput buke u autobusu ili u gužvi, gde se čuje mnogo tuđih glasova. Ipak, kompjuteri i telefoni sve bolje prepoznaju ljudski govor, pa nije daleko dan kada ćemo s njima komunicirati glasovnim, a ne pisanim naredbama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik