Plutanje na reci u Finskoj: Antistres terapija tokom cele godine

Bez autora
Oct 14 2024

Plutanje na reci, poznato i kao arctic floating ili river floating, postaje sve popularniji oblik rekreacije u Finskoj, tokom cele godine, a mnogi tu antistres terapiju praktikuju u Laponiji.

Zemlja koja godinama drži prvo mesto na listi onih gde žive najsrećniji ljudi na svetu, ima i jednu posebnu ponudu za turiste.

Naravno, reč je o Finskoj, koju još zovu Zemlja hiljadu jezera, a jedan od najneobičnijih i najneobičnijih načina da se rešite stresa je plutanje na reci.

Tu vrstu odmora možete da isporbate na rekama, fora je da ležite na leđima i plutate poput vidre. 

Da li ćete do da radite sami ili u paru, stvar je izbora, ali ono što je sigurno, jeste da ta vrsta terapije pruža osećaj spokoja i sreće. Zato ne čudi što su je prozvali antistres terapijom.

Inače, plutanje na reci, poznato i kao arctic floating ili river floating, postaje sve popularniji oblik rekreacije u Finskoj, tokom cele godine.

I, naravno, jedna od najpopularnijih lokacija za plutanje na reci je Laponija, poznata kao dom Deda Mraza. Ali,  gotovo da nema mesta u kojem vam ne nude plutanje u kombinaciji sa šetnjom u prirodi.

Plutanje na reci traje dva puta po 15 minuta, a posle toga organizatori nude topli napitak, čaj ili kafu. Uvek vas rado podsete da možete da probate meso medveda, a posebno se diče ćuftama of irvasa i losa, kao i raznim specijalitetima od usoljene morske ribe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik