Punite mobilni dok vozite bicikl

Bez autora
Jun 03 2010

Finska Nokia predstavila je punjač za mobilne telefone koji se povezuje sa pogonom bicikla i puni baterije telefona okretanjem pedala. Punjač, koji nosi naziv CD-14, deo je kompleta u kome se nalazi i držač za telefon CR-124. Punjač se može povezati na bilo koji bicikl, dok generator energiju dobija iz prednjih točkova.Punjač se pozicionira na upravljač, gde se stavlja i telefon kome je potrebno punjenje. Da bi punjenje baterija u mobilnom telefonu počelo, biciklista treba da vozi brzinom od šest kilometara na čas. Dužina punjenja će varirati u zavisnosti od modela baterija, ali je pretpostavka da bi desetominutno putovanje (od 10 kilometara na čas) trebalo da proizvede oko 28 minuta vremena za razgovor, odnosno 37 sati standby vremena za telefon.

Punite mobilni dok vozite biciklFinska Nokia predstavila je punjač za mobilne telefone koji se povezuje sa pogonom bicikla i puni baterije telefona okretanjem pedala.

Punjač, koji nosi naziv CD-14, deo je kompleta u kome se nalazi i držač za telefon CR-124.

Punjač se može povezati na bilo koji bicikl, dok generator energiju dobija iz prednjih točkova. Punjač se pozicionira na upravljač, gde se stavlja i telefon kome je potrebno punjenje.

"Da bi punjenje baterija u mobilnom telefonu počelo, biciklista treba da vozi brzinom od šest kilometara na čas. Dužina punjenja će varirati u zavisnosti od modela baterija, ali je pretpostavka da bi desetominutno putovanje (od 10 kilometara na čas) trebalo da proizvede oko 28 minuta vremena za razgovor, odnosno 37 sati standby vremena za telefon", ističu u kompaniji Nokia.

Ovaj komplet (punjač i držač za telefon) će se u prodaju naći do kraja 2010. godine, a prvo će se prodavati u Keniji po ceni od 18 američkih dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik