BH nameštaj u Francuskoj

Bez autora
Jun 29 2010

Stečajni upravnik u Drvnoj industriji Sjemeć Vlade Simović, nekada jednog od najvećih i najstarijih preduzeća u Rogatici, raspisao je poziv za prikupljanje ponuda za ulaganje u preduzeće, radi obnavljanja nekadašnjeg obima proizvodnje. Poziv je otvoren do kraja jula, te će u obzir biti uzete samo ponude koje budu usmjerene u pravcu reorganizacije preduzeća, odnosno nastavka rada u oblasti drvne industrije. Sjemeć je prošle godine u stečaj ušao sa dugom većim od 13,2 miliona maraka, a najviše obaveza ima prema Šumama RS i Poreskoj upravi. Na dan uvođenja stečaja u preduzeću je zatečeno 105 radnika kojima se duguje oko 20 plata. Ostala dugovanja odnose se na jedan broj dobavljača. Tokom čitavog stečajnog postupka u preduzeću je nastavljena proizvodnja, a trenutno su na poslovima obrade drveta i proizvodnje namještaja zaposlena 43 radnika. Sjemeć svoj namještaj izvozi na francusko tržište, a za ovu godinu ugovorena proizvodnja iznosi više od milion eura.

BH nameštaj u FrancuskojStečajni upravnik u Drvnoj industriji Sjemeć Vlade Simović, nekada jednog od najvećih i najstarijih preduzeća u Rogatici, raspisao je poziv za prikupljanje ponuda za ulaganje u preduzeće, radi obnavljanja nekadašnjeg obima proizvodnje.

Simović kaže da je poziv otvoren do kraja jula, te da će u obzir biti uzete samo ponude koje budu usmjerene u pravcu reorganizacije preduzeća, odnosno nastavka rada u oblasti drvne industrije.

Sjemeć je prošle godine u stečaj ušao sa dugom većim od 13,2 miliona maraka, a najviše obaveza ima prema Šumama RS i Poreskoj upravi. "Na dan uvođenja stečaja u preduzeću je zatečeno 105 radnika kojima se duguje oko 20 plata.

Ostala dugovanja odnose se na jedan broj dobavljača", rekao je Simović i dodao da je tokom čitavog stečajnog postupka u preduzeću nastavljena proizvodnja, a trenutno su na poslovima obrade drveta i proizvodnje namještaja zaposlena 43 radnika, javile su agencije.

"Sjemeć svoj namještaj izvozi na francusko tržište, a za ovu godinu ugovorena proizvodnja iznosi više od milion eura", naglasio je Simović. Dodaje da je imovina Sjemeća, koja je procijenjena na 4,8 miliona maraka, dobro očuvana i tehnološki još uvijek upotrebljiva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik