CNN: Hrvatska među top-odredištima

Bez autora
Jun 29 2010

Ako planirate putovanje života, zašto ne krenete na neko koje uključuje najbolju hranu koju ćete ikad jesti u životu, navodi CNN u svom turističkom vodiču i nudi nekoliko odredišta, među njima i Hrvatsku, gdje turisti mogu uživati u vrhunskim kulinarskim specijalitetima. Uz dalmatinsku obalu, CNN u četiri top-odredišta ubraja i Andaluziju u Španjolskoj, Patagoniju u Čileu te francusku Burgundiju. Putovanje Okus Hrvatske od 12 dana stoji 4.000 dolara po osobi, navodi CNN i predlaže da se, jedreći uz hrvatsku obalu, obvezno kuša vino Plavac mali na Pelješcu, dagnje u Malom Stonu te divlje kapare na otoku Visu. Večeri u vinskim podrumima poseban su doživljaj. Petodnevna tura po španjolskoj Andaluziji Amerikance će stajati oko 900 dolara po osobi, savjetuje im se kušanje kozica, sipe, lignji i desertnih vina, a ono što nikako ne smiju propustiti španjolska je večera u šest sljedova. Za cijenu od 4.200 dolara može se četiri dana uživati u Čileu gdje, prema CNN-u, svakako treba iskusiti vožnju helikopterom od Atmosphere do obala jezera Trebol, južno od otoka Chiloe i ondje organizirati piknik čiji će sastavni dio biti lokalni specijaliteti poput janjetine s ražnja.

CNN: Hrvatska među top-odredištimaAko planirate putovanje života, zašto ne krenete na neko koje uključuje najbolju hranu koju ćete ikad jesti u životu, navodi CNN u svom turističkom vodiču i nudi nekoliko odredišta, među njima i Hrvatsku, gdje turisti mogu uživati u vrhunskim kulinarskim specijalitetima.

Uz dalmatinsku obalu, CNN u četiri top-odredišta ubraja i Andaluziju u Španjolskoj, Patagoniju u Čileu te francusku Burgundiju.

Putovanje Okus Hrvatske od 12 dana stoji 4.000 dolara po osobi, navodi CNN i predlaže da se, jedreći uz hrvatsku obalu, obvezno kuša vino Plavac mali na Pelješcu, dagnje u Malom Stonu te divlje kapare na otoku Visu. Večeri u vinskim podrumima poseban su doživljaj, navodi CNN.

Petodnevna tura po španjolskoj Andaluziji Amerikance će stajati oko 900 dolara po osobi, savjetuje im se kušanje kozica, sipe, lignji i desertnih vina, a ono što nikako ne smiju propustiti španjolska je večera u šest sljedova, stoji u turističkom vodiču CNN-a.

Za cijenu od 4.200 dolara može se četiri dana uživati u Čileu gdje, prema CNN-u, svakako treba iskusiti vožnju helikopterom od Atmosphere do obala jezera Trebol, južno od otoka Chiloe i ondje organizirati piknik čiji će sastavni dio biti lokalni specijaliteti poput janjetine s ražnja.

Šestodnevni obilazak Burgundije stoji oko 3.200 dolara po osobi, pri čemu se ne smije propustiti posjet farmi iz 16. stoljeća te uživanje u lokalnim kulinarskim delicijama od tjestenine i mesa i, dakako, poznatim francuskim vinima, piše CNN u turističkom vodiču.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik