Dodatna kontrola svih turističkih agencija

Bez autora
Jun 28 2010

Turističke agencije koje su registrovane na teritoriji Republike Srbije u narednom periodu biće pozvane da izvrše proveru svojih polisa osiguranja od odgovornosti iz delatnosti kojima moraju biti obezbeđeni svi slučajevi iz člana 53. Zakona o turizmu, a turistička inspekcija će sprovesti dodatnu kontrolu svih turističkih agencija.Posebno će se kontrolisati zakonska obaveza svih turističkih agencija da obezbede propisane polise osiguranja kojima se pokrivaju štete nastale neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza turističke agencije prema svojim klijentima.

Dodatna kontrola svih turističkih agencijaTurističke agencije koje su registrovane na teritoriji Republike Srbije u narednom periodu biće pozvane da izvrše proveru svojih polisa osiguranja od odgovornosti iz delatnosti kojima moraju biti obezbeđeni svi slučajevi iz člana 53. Zakona o turizmu, a turistička inspekcija će sprovesti dodatnu kontrolu svih turističkih agencija.

Posebno će se kontrolisati zakonska obaveza svih turističkih agencija da obezbede propisane polise osiguranja kojima se pokrivaju štete nastale neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza turističke agencije prema svojim klijentima, odnosno putnicima, kao i štete prouzrokovane usled nemogućnosti turističke agencije da izmiri troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu.

Ukoliko se utvrdi da turistička agencija ne ispunjava sve zakonom propisane uslove za obavljanje delatnosti i pružanje usluga, turistička inspekcija će preduzeti sve zakonom predviđene mere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik