Er Srbija od danas dva puta nedeljno do Guangdžoua

Bez autora
Sep 30 2024

Er Srbija je današnjim letom JU988 u 00:20 časova uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua u Narodnoj Republici Kini.

To je druga destinacija u toj azijskoj zemlji do koje srpska nacionalna avio-kompanije saobraća u redovnom saobraćaju. Letovi između prestonice Srbije i „kapije južne Kine“ obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, avionima tipa erbas A330-200 iz dugolinijske flote Er Srbije.

Svečanom ispraćaju inauguracionog leta Er Srbije za Guangdžou prisustvovali su visoki zvaničnici Republike Srbije, ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji, Nj. E. Li Ming, predstavnici vazduhoplovnih vlasti i avio-industrije, saradnici i partneri srpske nacionalne avio-kompanije i mediji.

„Ponovno uvođenje letova između Srbije i Narodne Republike Kine u decembru 2022. godine bio je značajan korak za našu kompaniju, ali i ceo region Zapadnog Balkana. Er Srbija je u tom trenutku bila jedna od samo nekoliko kompanija koje su letele do Kine, pa je direktna veza do Tjenđina predstavljala most za ekonomsku, kulturnu i turističku razmenu između Srbije i te azijske zemlje. Uvođenjem Guangdžoua u našu mrežu destinacija proširujemo  prisustvo u Kini, pružajući putnicima još veću mogućnost izbora. Guangdžou je jedan od najvažnijih industrijskih i trgovinskih centara u Narodnoj Republici Kini, pa verujemo da će direktni letovi do tog grada biti posebno zanimljivi poslovnoj zajednici najpre naših dveju zemalja, ali i čitave Evrope. Blizina Hong Konga i Makaoa, čini ovu destinaciju veoma atraktivnom i za turistička putovanja, odnosno za sve one koji žele da se upoznaju sa stilom života, tradicijom i kulturom Velikog zaliva“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Guangdžou je grad u kome se savremeno i moderno prepliću sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom. Stare gradske četvrti i čarobni kantonski vrtovi čine ga neodoljivim za posetioce iz svih krajeva sveta. Među brojnim hramovima posebno se ističe Hram šest banjanovih stabala, simbol mira i duhovnosti star više od 1500 godina. Taj hram posetiocima nudi jedinstveno iskustvo budističkog svetilišta. Guangdžou je poznat i po izuzetnoj kulinarskoj tradiciji, posebno autentičnoj kantonskoj kuhinji koju karakterišu raznovrsna i egzotična jela.

Er Srbija leti do aerodroma Guangdžou Bajun koji je od centra grada udaljen 28 kilometara. To je ključno međunarodno vazdušno čvorište kineske nacionalne inicijative „Jedan pojas, jedan put“ i „Vazdušnog puta svile“ i ujedno glavni aerodrom u oblasti Velikog zaliva Guangdong-Hong Kong-Makao.

Uspostavljanjem letova između prestonice Srbije i Guangdžoua, Er Srbija je putnicima omogućila dobre konekcije iz tog azijskog grada, preko Beograda do Malage, Amsterdama, Stokholma, Barselone, Berlina, Bolonje, Budimpešte, Pariza, Kopenhagena, Diseldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Krakova, Lisabona, Ljubljane, Milana, Osla, Praga, Podgorice, Venecije, Beča, Valensije, Ciriha i mnogih drugih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik