Ericsson NT i BH Telecom potpisali ugovor

Bez autora
Jun 29 2010

Kompanija Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom potpisali su u utorak u Sarajevu ugovor o proširenju u 2G i 3G mobilnoj mreži BH Telecoma, vrijedan 60 milijuna kuna. Ugovor su potpisali predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović. Potpisivanje ugovora s kompanijom Ericsson Nikola Tesla predstavlja nastavak modernizacije mobilne mreže BH Telecoma da bi se korisnicima ponudio niz atraktivnih funkcionalnosti u segmentu 2G i 3G mreže te održala visoka kvaliteta. BH Telecom će nakon realizacije tog ugovora biti spreman za potpuni prelazak na all-IP mrežu. Tim se ugovorom šire mobilne komunikacije u Bosni i Hercegovini, a također otvaraju mogućnosti novih funkcionalnosti i usluga korisnicima BH Telecoma.

Ericsson NT i BH Telecom potpisali ugovorKompanija Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom potpisali su u utorak u Sarajevu ugovor o proširenju u 2G i 3G mobilnoj mreži BH Telecoma, vrijedan 60 milijuna kuna, izvijestili su iz Ericssona Nikole Tesle.

Ugovor su potpisali predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović. Potpisivanje ugovora s kompanijom Ericsson Nikola Tesla predstavlja nastavak modernizacije mobilne mreže BH Telecoma da bi se korisnicima ponudio niz atraktivnih funkcionalnosti u segmentu 2G i 3G mreže te održala visoka kvaliteta, rekao je Rešidbegović.

Kovačević je, komentirajući novi ugovor, istaknula da će BH Telecom nakon realizacije tog ugovora biti spreman za potpuni prelazak na all-IP mrežu. Tim se ugovorom šire mobilne komunikacije u Bosni i Hercegovini, a također otvaraju mogućnosti novih funkcionalnosti i usluga korisnicima BH Telecoma, kazala je Kovačević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik