I slovenske banke vraćaju dug ECB-u

Bez autora
Jun 30 2010

Europske banke, točnije njih 1121, u četvrtak, 1. srpnja, Europskoj središnjoj banci (ECB) moraju vratiti ukupno 442,2 milijarde eura 12-mjesečnih kredita. Spomenute su kredite prije godinu dana dobile i neke slovenske banke, kao što su Nova Ljubljanska banka i Abanka, a njihova ukupna vrijednost iznosi 1,05 milijardi eura. Povrat kredita ECB-u neće prouzročiti nikakve poteškoće za likvidnost banke budući da redovito prate i planiraju tekuću i strukturnu likvidnost.

I slovenske banke vraćaju dug ECB-uEuropske banke, točnije njih 1121, u četvrtak, 1. srpnja, Europskoj središnjoj banci (ECB) moraju vratiti ukupno 442,2 milijarde eura 12-mjesečnih kredita.

Spomenute su kredite prije godinu dana dobile i neke slovenske banke, kao što su Nova Ljubljanska banka i Abanka, a njihova ukupna vrijednost iznosi 1,05 milijardi eura.

Sabina Župec Kranjc iz Abanke poručila je kako povrat kredita ECB-u neće prouzročiti nikakve poteškoće za likvidnost banke budući da redovito prate i planiraju tekuću i strukturnu likvidnost. Direktor slovenske UniCredit banke France Arhar ne očekuje nenadane pritiske na cijenu novca ili rast kamatnih stopa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik