Najlakši kompaktni aparati

Bez autora
May 26 2010

Kompanija Soni izbacila je na tržište nove modele kompaktnih fotoaparata. Koriste se iznenađujuće lako, a fotografi sad mogu da uživaju u vrhunskom kvalitetu slike i brzinama snimanja. Novi članovi porodice, NEX-5 i NEX-3 kombinuju sliku DSLR kvaliteta i praktičnost izmjenjivih objektiva u elegantnom novom dizajnu koji omogućuje lako nošenje u džepu. Za razliku od konvencionalnih DSLR modela, konstrukcija bez ogledala smanjuje debljinu oba fotoaparata na samo 24,2 mm na njihovom najtanjem delu. Kao dodatno raskošno poboljšanje, NEX-5 nudi čvrsto, ali ipak lagano magnezijumsko kućište. Srce oba fotoaparata je novorazvijeni Exmor™ APS HD CMOS senzor sa rezolucijom od 14,2 efektivnih megapiksela. Kvalitet fotografija i video zapisa dodatno poboljšava moćan BIONZ procesor koji garantuje brze snimateljske reflekse, precizno automatsko izoštravanje i minimalno kašnjenje zatvarača. Oba fotoaparata mogu da uhvate akciju pomoću brzog snimanja niza do sedam slika pune rezolucije u sekundi.

Najlakši kompaktni aparatiKompanija Soni izbacila je na tržište nove modele kompaktnih fotoaparata.

Koriste se iznenađujuće lako, a fotografi sad mogu da uživaju u vrhunskom kvalitetu slike i brzinama snimanja.

Novi članovi porodice, NEX-5 i NEX-3 kombinuju sliku DSLR kvaliteta i praktičnost izmjenjivih objektiva u elegantnom novom dizajnu koji omogućuje lako nošenje u džepu.

Za razliku od konvencionalnih DSLR modela, konstrukcija bez ogledala smanjuje debljinu oba fotoaparata na samo 24,2 mm na njihovom najtanjem delu. Kao dodatno raskošno poboljšanje, NEX-5 nudi čvrsto, ali ipak lagano magnezijumsko kućište.

Srce oba fotoaparata je novorazvijeni Exmor™ APS HD CMOS senzor sa rezolucijom od 14,2 efektivnih megapiksela.

Kvalitet fotografija i video zapisa dodatno poboljšava moćan BIONZ procesor koji garantuje brze snimateljske reflekse, precizno automatsko izoštravanje i minimalno kašnjenje zatvarača. Oba fotoaparata mogu da uhvate akciju pomoću brzog snimanja niza do sedam slika pune rezolucije u sekundi.

Ekran ima i funkciju automatskog podešavanja svetline kojom se postiže odlična vidljivost čak i napolju.

NEX-5 i NEX-3 su takođe prvi fotoaparati koji nude dodatnu pogodnost snimanja HD video zapisa. Pun HD snimak (1920 x 1080i) može da se gleda na HD TV-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik