NLB: Tri prijedloga za dokapitalizaciju

Bez autora
Jul 01 2010

Uprava NLB-a će dati tri razrađena prijedloga dokapitalizacije o kojima će se vlada uskoro očitovati. Prvi prijedlog je da NLB dokapitaliziraju sadašnji vlasnici – država i belgijski KBC. Drugi prijedlog je da u vlasničku strukturu najveće slovenske banke uđu Europska banka za obnovu i razvoj te Međunarodna financijska korporacija (IFC), a treći da se dionice banke ponude svim zainteresiranim investitorima. O prodaji te banke raspravljano je i na užem kabinetu vlade na kojem nije bio ministar financija Franc Križanič što ga je jako naljutilo te je zbog toga prosvjedovao kod premijera Boruta Pahora. Nadalje, prodaja dijela NLB-a praktično je gotova stvar i do toga će doći ubrzo, ali će i država sebi ostaviti kontrolni udio, a to znači 25 posto plus jednu dionicu.

NLB: Tri prijedloga za dokapitalizacijuPredsjednik Nadzornog odbora Nove ljubljanske banke (NLB) Marko Simoneti potvrdio je kako će Uprava NLB-a dati tri razrađena prijedloga dokapitalizacije o kojima će se vlada uskoro očitovati, piše u četvrtak ljubljansko Delo.

Da su prijedloge dobili potvrdili su i iz ministarstva financija, ali nisu željeli otkriti za koji će se od njih odlučiti. Kako piše Delo, prvi prijedlog je da NLB dokapitaliziraju sadašnji vlasnici – država i belgijski KBC. Drugi prijedlog je da u vlasničku strukturu najveće slovenske banke uđu Europska banka za obnovu i razvoj te Međunarodna financijska korporacija (IFC), a treći da se dionice banke ponude svim zainteresiranim investitorima.

Ljubljanski Dnevnik o pitanju NLB-a piše kako je o prodaji te banke raspravljano i na užem kabinetu vlade na kojem nije bio ministar financija Franc Križanič što ga je jako naljutilo te je zbog toga prosvjedovao kod premijera Boruta Pahora. Nadalje, Dnevnik piše kako je prodaja dijela NLB-a praktično gotova stvar i da će do toga doći ubrzo, ali i da će država sebi ostaviti kontrolni udio, a to znači 25 posto plus jednu dionicu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik