Novi ugovori sa EPCG

Bez autora
Jun 28 2010

Elektroprivreda Crne Gore će od četvrtka sa novim potrošačima zaključivati ugovore o snadbijevanju električnom energijom. Ugovorima, koji se prvi put zaključuju sa potrošačima, odnosno kupcima, jasno će se razgraničiti obaveze i odgovornost, što je u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima. U prvoj fazi biće zaključivani ugovori sa novim potrošačima, a vrlo brzo ćemo utvrditi dinamiku potpisivanja ugovora i sa svim potrošačima u Crnoj Gori. Ugovorom se regulišu međusobna prava i obaveza iz osnova kupoprodaje električne energije odnosno količina, cijena, način obračuna i plaćanja, reklamacije na račun, uslovi pod kojima se može ograničiti i obustaviti isporuka struje. Njime se definiše i ustupanje, raskid i period na koji se zaključuje ugovor. EPCG će prema ugovoru koji potpiše sa vlasnikom domaćinstva biti dužna da isporuči dogovorenu količinu električne energije uz moguća odstupanja manje ili više 20 odsto. Ona će takođe biti dužna da, preko medija, obavijesti potrošača o terminima prekida napajanja.

Novi ugovori sa EPCGElektroprivreda Crne Gore će od četvrtka sa novim potrošačima zaključivati ugovore o snadbijevanju električnom energijom.

Iz EPCG su kazali da će ugovorima, koji se prvi put zaključuju sa potrošačima, odnosno kupcima, jasno razgraničiti obaveze i odgovornost, što je u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima.

»U prvoj fazi biće zaključivani ugovori sa novim potrošačima, a vrlo brzo ćemo utvrditi dinamiku potpisivanja ugovora i sa svim potrošačima u Crnoj Gori«, kazali su iz EPCG agenciji Mina-business.

Ugovorom se regulišu međusobna prava i obaveza iz osnova kupoprodaje električne energije odnosno količina, cijena, način obračuna i plaćanja, reklamacije na račun, uslovi pod kojima se može ograničiti i obustaviti isporuka struje. Njime se definiše i ustupanje, raskid i period na koji se zaključuje ugovor.

EPCG će prema ugovoru koji potpiše sa vlasnikom domaćinstva biti dužna da isporuči dogovorenu količinu električne energije uz moguća odstupanja manje ili više 20 odsto. Ona će takođe biti dužna da, preko medija, obavijesti potrošača o terminima prekida napajanja.

Prema ugovoru, potrošač će biti dužan da račun za utrošenu električnu energiju plati u roku od osam dana od dana dostavljanja. Odredbama Zakona definisano je da potrošač ima pravo prigovora na račun.

Istovremeno, ukoliko kupac ne plati dostavljeni račun u roku, snabdjevač je dužan da mu nakon osam dana od isteka roka za plaćanje dostavi upozorenje o isključenju. Definsano je ida će snadbjevač, ukoliko potrošač ne plati svoje obaveze ili sa njim ne postigne sporazum o plaćanju, u roku od 48 sati obustaviti dalju isporuku struje do plaćanja duga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik