Otvoreni novi pogoni Gredelja u Vukomercu

Bez autora
Jun 30 2010

U tvornici željezničkih vagona Gredelj u Vukomercu u podne je otvoren novi proizvodni objekti. Gredelj su zbog toga posjetili premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Milan Bandić. Novi proizvodni pogoni izgrađeni su u sklopu investicije ukupno vrijedne 650 milijuna kuna. Tijekom protekle dvije i pol godine izgrađeni su moderni proizvodni prostori od 40.000 četvornih metara te prateći objekti s kompletnom infrastrukturom. U opremanje novoizgrađenih prostora uloženo je 250 milijuna kuna. Preseljenje je prema riječima predsjednika Uprave Gredelja Ivana Tolića od iznimne važnosti za budućnost tvrtke jer će integracijom i modernizacijom proizvodnih kapaciteta smanjiti troškove, povećati kvalitetu i podići konkurentnost. Preseljenje Gredelja iz centra grada zamisao je stara nekoliko desetljeća. Prva faza je ostvarena 1967./68. godine kada je u Vukomercu izgrađen pogon lokomotiva i niz pratećih objekata.

Otvoreni novi pogoni Gredelja u VukomercuU tvornici željezničkih vagona Gredelj u Vukomercu u podne je otvoren novi proizvodni objekti. Gredelj su zbog toga posjetili premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Milan Bandić.

Novi proizvodni pogoni izgrađeni su u sklopu investicije ukupno vrijedne 650 milijuna kuna. Tijekom protekle dvije i pol godine izgrađeni su moderni proizvodni prostori od 40.000 četvornih metara te prateći objekti s kompletnom infrastrukturom. U opremanje novoizgrađenih prostora uloženo je 250 milijuna kuna.

Preseljenje je prema riječima predsjednika Uprave Gredelja Ivana Tolića od iznimne važnosti za budućnost tvrtke jer će integracijom i modernizacijom proizvodnih kapaciteta smanjiti troškove, povećati kvalitetu i podići konkurentnost.

Preseljenje Gredelja iz centra grada zamisao je stara nekoliko desetljeća. Prva faza je ostvarena 1967./68. godine kada je u Vukomercu izgrađen pogon lokomotiva i niz pratećih objekata. Sredinom 2006. godine država i Grad Zagreb potpisali su sporazum kojim su iskazali potporu preseljenju ostatka tvornice u Vukomerec. Ubrzo je potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta u Trnjanskoj ulici između Grada Zagreba i TŽV-a Gredelj u kojem se Grad za 130 tisuća četvornih metara zemljišta TŽV-a Gredelj obvezao platiti 88 milijuna eura s namjerom da taj i prostor bivšeg Paromlina uredi u jedinstvenu urbanističku cjelinu.

TŽV Gredelj regionalni je lider u proizvodnji i remontu tračničkih vozila.

Zapošljava 1.650 radnika i u vlasništvu je HŽ-a - Putnički prijevoz. Uz osnovnu djelatnost održavanje vozila HŽ-a bavi se proizvodnjom i remontom tračničkih vozila za druge kupce.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik