"PC Centar" i "Telephant" posluju kao jedna firma

Bez autora
Jun 30 2010

Preduzeća "Telephant" i "PC Centar", koja se bave uvozom i distribucijom računarske opreme, spojile su kapital i od četvrtka će zvanično poslovati kao jedna kompanija, najavili su predstavnici dve firme. Kako se ističe, znanje i kapital udruženi su sa ciljem da se smanje troškovi i poveća profit, u novoj kompaniji koja će se zvati "PC Centar". Spajanje će imati pozitivan efekat i na naše potrošače jer ćemo, kao veća firma, imati bolje uslove kod dobavljača i veći udeo na tržištu. "PC Centar" u budućnosti očekuje češće spajanje manjih preduzeća koja posluju sa računarskom opremom. To je odgovor na situaciju na domaćem tržištu koje je razuđeno jer u Srbiji postoji više od 1.000 malih firmi koje se bave uvozom i prodajom računarskih komponenti. Bez obzira na tešku situaciju na tržištu, spremni su da u budućnosti prate svetske trendove i ulažu u "zelene tehnologije", ali im je potrebna podrška države.

Preduzeća "Telephant" i "PC Centar", koja se bave uvozom i distribucijom računarske opreme, spojile su kapital i od ćetvrtka će zvanično poslovati kao jedna kompanija, najavili su predstavnici dve firme.

Kako se ističe, znanje i kapital udruženi su sa ciljem da se smanje troškovi i poveća profit, u novoj kompaniji koja će se zvati "PC Centar".

- Spajanje će imati pozitivan efekat i na naše potrošače jer ćemo, kao veća firma, imati bolje uslove kod dobavljača i veći udeo na tržištu - kazao je Miodrag Veljković, generalni direktor Logo grupe, kojoj je 2006. godine pripojeno preduzeće "Telephant".

Generalni direktor "PC Centra" Darko Gajić istakao je da se u budućnosti očekuje češće spajanje manjih preduzeća koja posluju sa računarskom opremom.

- To je odgovor na situaciju na domaćem tržištu koje je razuđeno jer u Srbiji postoji više od 1.000 malih firmi koje se bave uvozom i prodajom računarskih komponenti - rekao je Gajić i dodao da bez obzira na tešku situaciju na tržištu, spremni su da u budućnosti prate svetske trendove i ulažu u "zelene tehnologije", ali im je potrebna podrška države.

- Budući da ekološka taksa može da poveća cenu proizvoda i do 30 odsto, apelujemo na državu da je smanji, jer mi sada, ulaganjem u zelene tehnologije, smanjujemo svoj profit - dodao je Gajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik