Srbi vole da surfuju Internetom preko telefona

Bez autora
May 23 2010

Prema istraživanju kompanije Nokia, sprovedenom u drugoj polovini aprila, čak 57 odsto korisnika u Srbiji pretražuje Internet preko mobilnog telefona, dok 37 odsto ima iskustvo u korišćenju mobilnih aplikacija.Studija, sprovedena na uzorku od 596 učesnika, pokazuje da su korisnici mobilnih telefona u Srbiji veoma aktivni kada je reč o pretraživanju Interneta i preuzimanje aplikacija. Istraživanje je otkrilo šta korisnici mobilnih telefona u Srbiji najviše cene, ili šta im najviše nedostaje kada je reč o aplikacijama, kao i koliko korisnim smatraju dostupnost Interneta na mobilnim telefonima

Srbi vole da surfuju Internetom preko telefonaPrema istraživanju kompanije Nokia, sprovedenom u drugoj polovini aprila, čak 57 odsto korisnika u Srbiji pretražuje Internet preko mobilnog telefona, dok 37 odsto ima iskustvo u korišćenju mobilnih aplikacija.

Studija, sprovedena na uzorku od 596 učesnika, pokazuje da su korisnici mobilnih telefona u Srbiji veoma aktivni kada je reč o pretraživanju Interneta i preuzimanje aplikacija, objasnio je direktor te kompanije za region Alpi i jugoistočne Evrope Greg Viliams.

"Istraživanje je otkrilo šta korisnici mobilnih telefona u Srbiji najviše cene, ili šta im najviše nedostaje kada je reč o aplikacijama, kao i koliko korisnim smatraju dostupnost Interneta na mobilnim telefonima", naveo je Viliams.

On je istakao da, u proseku, svaki korisnik na svom telefonu, ima oko devet instaliranih aplikacija, a među najpopularnijim su humoristički sadržaji - oko 62 odsto, dok alatke koje pospešuju produktivnost, kao što su kalendari i planeri koristi 45 odsto ispitanika, multimedijalne sadržaje 42, a igre i vesti 41 odsto.

Više od dve trećine korisnika aplikacija u Srbiji smatra da je korišćenje aplikacija zabavno, 70 odsto smatra da one olakšavaju pristup informacijama, dok se 60 odsto slaže da su aplikacije odličan način komunikacije sa prijateljima.

Kada je reč o upotrebi Interneta na mobilnim telefonima, trećina ispitanih smatra da je glavna prepreka u njegovom češćem korišćenju nedostatak informacija o ceni Interneta.

Na pitanje kako pospešiti korišćenje Interneta na mobilnim telefonima, više od polovine ispitanika u Srbiji smatra da tome mogu doprineti veći ekrani, unapređene opcije zumiranja i bolja čitljivost teksta i veb sajtova, kao i podrška za fleš sadržaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik