Vladin program za pomoć domaćoj brodogradnji

Bez autora
Jul 01 2010

Danas je u Holandiji najavljen nov program Vlade za podršku domaćoj brodogradnji koji podrazumeva sufinansiranje proizvodnje u brodogradilištima koja imaju zaključene izvozne ugovore. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Holandiji, gde je održan niz sastanaka sa najvećim holandskim investitorima. Holandske kompanije su izrazile poseban interes za saradnju sa Srbijom u oblasti brodogradnje, proizvodnje autobusa i kamiona, kao i u oblasti energetike i poljoprivrede. Najveće kompanije iz oblasti brodogradnje su zainteresovane za to da u srpskim brodogradilištima grade brodove za holandsko i svetsko tržište. Vlada Srbije će doneti poseban program u cilju pospešivanja te proizvodnje, jer je to izvozno orijentisan sektor privrede. Srbija u Holandiju najveći deo izvoza ostvaruje po osnovu izvoza brodova. Prema saopštenju, sa holandskim kompanijama bilo je reči i o mogućnosti da se u Srbiji ne grade samo trupovi brodova, već i da se opremaju kompletni brodovi elektronikom, čime bi se ostvarila još veća vrednost izvoza.

Vladin program za pomoć domaćoj brodogradnjiDanas je u Holandiji najavljen nov program Vlade za podršku domaćoj brodogradnji koji podrazumeva sufinansiranje proizvodnje u brodogradilištima koja imaju zaključene izvozne ugovore.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Holandiji, gde je održan niz sastanaka sa najvećim holandskim investitorima.

Holandske kompanije su izrazile poseban interes za saradnju sa Srbijom u oblasti brodogradnje, proizvodnje autobusa i kamiona, kao i u oblasti energetike i poljoprivrede.

Najveće kompanije iz oblasti brodogradnje su zainteresovane za to da u srpskim brodogradilištima grade brodove za holandsko i svetsko tržište. Vlada Srbije će doneti poseban program u cilju pospešivanja te proizvodnje, jer je to izvozno orijentisan sektor privrede.

Srbija u Holandiju najveći deo izvoza ostvaruje po osnovu izvoza brodova.

Prema saopštenju, sa holandskim kompanijama bilo je reči i o mogućnosti da se u Srbiji ne grade samo trupovi brodova, već i da se opremaju kompletni brodovi elektronikom, čime bi se ostvarila još veća vrednost izvoza.

Dve vodeće holandske kompanije za proizvodnju autobusa i kamiona izrazile su interesovanje za proizvodnju u Srbiji radi izvoza na tržište EU, Ruske Federacije, Kazahstana i Belorusije, kao i drugih zemalja sa kojima Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik