Zenički Cimos pokrenuo novu proizvodnu liniju za dijelove Fordovih vozila

Bez autora
Jun 30 2010

Zenički pogon kompanije CIMOS TMD Casting ušao je u drugu fazu proizvodnje i razvoja, u kojem je u redovnu proizvodnju puštena linija mehaničke obrade kao drugi, napredniji nivo proizvodnje autodijelova. Nakon nekoliko mjeseci probne proizvodnje, iz zeničkog pogona je ovih dana u svijet krenulo između 2.500 i 3.000 zamajaca sedmično za potrebe CIMOS-ovog partnera PSA, koji se koristi za ugradnju u nove serije Fordovih vozila. Pokretanjem redovne umjesto eksperimentalne proizvodnje na novoizgrađenoj proizvodnoj liniji kompenzirali su određeno smanjenje narudžbi u drugim segmentima proizvodnje. Nivo proizvodnje i narudžbi nije isti kao u prva tri ili četiri mjeseca ove godine. To je normalno, očekivano i planirano s obzirom na period godišnjih odmora.

Zenički Cimos pokrenuo novu proizvodnu liniju za dijelove Fordovih vozilaZenički pogon kompanije CIMOS TMD Casting ušao je u drugu fazu proizvodnje i razvoja, u kojem je u redovnu proizvodnju puštena linija mehaničke obrade kao drugi, napredniji nivo proizvodnje autodijelova.

Kako je za "Dnevni avaz" potvrdio Razim Lušničkić, direktor zeničke kompanije, nakon nekoliko mjeseci probne proizvodnje, iz zeničkog pogona je ovih dana u svijet krenulo između 2.500 i 3.000 zamajaca sedmično za potrebe CIMOS-ovog partnera PSA, koji se koristi za ugradnju u nove serije Fordovih vozila.

- Pokretanjem redovne umjesto eksperimentalne proizvodnje na novoizgrađenoj proizvodnoj liniji kompenzirali smo određeno smanjenje narudžbi u drugim segmentima proizvodnje - kaže Lušničkić.

Prema njegovim riječima, nivo proizvodnje i narudžbi nije isti kao u prva tri ili četiri mjeseca ove godine.

- To je normalno, očekivano i planirano s obzirom na period godišnjih odmora. Vjerujemo da ćemo najesen imati povećanje narudžbi i proizvodnje. U svakom slučaju, proizvodnja u 2010. znatno je veća u odnosu na prošlogodišnju - ističe Lušničkić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik