Beograd u septembru domaćin skupa o Dunavskoj strategiji

Bez autora
Jun 10 2010

Na današnjoj konferenciji u Konstanci prihvaćena je inicijativa Srbije da 27. septembra 2010. godine u Beogradu bude održan sastanak posvećen finansiranju evropske strategije za Dunavski region. Na ovom skupu će učestvovati predstavnici svih zemalja iz Dunavskog sliva.Takođe, danas je postignut dogovor između potpredsednika Vlade za evropske integracije i nacionalni koordinator za saradnju sa Evropskom unijom u Podunavlju Božidar Đelić i ministra spoljnih poslova Rumunije Teodora Bakonskija da u toku naredne godine bude izrađen dodatni akcioni plan za unapređenje ekonomskih i drugih odnosa Srbije i Rumunije.

Beograd u septembru domaćin skupa o Dunavskoj strategijiNa današnjoj konferenciji u Konstanci prihvaćena je inicijativa Srbije da 27. septembra 2010. godine u Beogradu bude održan sastanak posvećen finansiranju evropske strategije za Dunavski region.

Na ovom skupu će učestvovati predstavnici svih zemalja iz Dunavskog sliva.

Takođe, danas je postignut dogovor između potpredsednika Vlade za evropske integracije i nacionalni koordinator za saradnju sa Evropskom unijom u Podunavlju Božidar Đelić i ministra spoljnih poslova Rumunije Teodora Bakonskija da u toku naredne godine bude izrađen dodatni akcioni plan za unapređenje ekonomskih i drugih odnosa Srbije i Rumunije.

Ti projekti podrazumevaju i mogućnost zajedničkog razvoja luke Konstanca, u kojoj pojedini srpski privrednici već imaju postrojenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik