Evro i dalje jača

Bez autora
Jun 07 2010

Vrednost dinara će prema evru sutra oslabiti za 0,33 posto i zvanični srednji kurs za utorak će iznositi 103,3427 dinara za evro što je najniža vrednost domaće valute od uvođenja evra, saopštila je Narodna banka Srbije.Za jedan evro sutra će biti potrebno izdvojiti oko 33 pare više nego danas kada je zvanični srednji kurs iznosio 103,0046 dinara za evro. NBS je danas na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 83 miliona evra kako bi sprečila prekomerne dnevne oscilacije deviznog kursa.

Evro i dalje jačaVrednost dinara će prema evru sutra oslabiti za 0,33 posto i zvanični srednji kurs za utorak će iznositi 103,3427 dinara za evro što je najniža vrednost domaće valute od uvođenja evra, saopštila je Narodna banka Srbije.

Za jedan evro sutra će biti potrebno izdvojiti oko 33 pare više nego danas kada je zvanični srednji kurs iznosio 103,0046 dinara za evro.

NBS je danas na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 83 miliona evra kako bi sprečila prekomerne dnevne oscilacije deviznog kursa.

Od početka godine, uključujući i današnju intervenciju, NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala milijardu i 88,5 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik