Od ponedeljka skuplje parkiranje u Beogradu

Bez autora
Jun 06 2010

U Beogradu će od ponedeljka, 7. juna, parkiranje poskupeti. Cene, po započetom satu će biti veće između šest i trideset dinara, zavisno od atraktivnosti parkirališta, odnosno zone. Povlašćene parking karte za stanare u zoniranim delovima grada koštaće isto, a za osobe sa invaliditetom i ubuduće će povlašćene parking karte biti besplatne. Najavljeno povećanje cene parkiranja je deo Strategije rešavanja problema parking prostora u Beogradu i ima za cilj da destimuliše vozače da automobilima dolaze u najuži centar grada. Najveće povećanje cena predviđeno je upravo za kapacitete u centru grada, dok je cena parkiranja u trećoj zoni najmanje korigovana. Cena parkiranja za prvi započeti čas u garažama "Obilićev venac", "Zeleni venac", "Masarikova" i "Pionirski park" biće 75 dinara, a za svaki sledeći potrebno je platiti 90 dinara. Prvi započeti čas u garaži "Vukov spomenik" plaćaće se 60, a svaki sledeći 75 dinara, dok će se parkiranje u garaži"Aerodrom" i na parkiralištima "Čukarica" i "Novi Beograd" plaćati 65 dinara po svakom započetom času, a na parkiralištu "Kvantaš" 50 dinara.

Od ponedeljka skuplje parkiranje u BeograduU Beogradu će od ponedeljka, 7. juna, parkiranje poskupeti. Cene, po započetom satu će biti veće između šest i trideset dinara, zavisno od atraktivnosti parkirališta, odnosno zone.

Povlašćene parking karte za stanare u zoniranim delovima grada koštaće isto, a za osobe sa invaliditetom i ubuduće će povlašćene parking karte biti besplatne.

Najavljeno povećanje cene parkiranja je deo Strategije rešavanja problema parking prostora u Beogradu i ima za cilj da destimuliše vozače da automobilima dolaze u najuži centar grada. Najveće povećanje cena predviđeno je upravo za kapacitete u centru grada, dok je cena parkiranja u trećoj zoni najmanje korigovana.

Cena parkiranja za prvi započeti čas u garažama "Obilićev venac", "Zeleni venac", "Masarikova" i "Pionirski park" biće 75 dinara, a za svaki sledeći potrebno je platiti 90 dinara. Prvi započeti čas u garaži "Vukov spomenik" plaćaće se 60, a svaki sledeći 75 dinara, dok će se parkiranje u garaži"Aerodrom" i na parkiralištima "Čukarica" i "Novi Beograd" plaćati 65 dinara po svakom započetom času, a na parkiralištu "Kvantaš" 50 dinara.

Parkiranje na parkiralištima "Slavija 1 i 2", "ENJUB" i "Kamenička" iznosiće 80 dinara za svaki započeti čas. Na parkiralištima "Viška" i "Masarikov trg" prvi započeti čas plaćaće se 80 dinara, drugi 90, a svaki sledeći 100 dinara.

Svaki započeti sat na parkiralištu "Dr Aleksandra Kostića" i "Politika" plaćaće se 100 dinara, dok će se parkiranje na parkiralištima "Blok 42" i "Ada Ciganlija" naplaćivati jednokratno 150 dinara. Svaki započeti čas na parkiralištima "Milan Gale Muškatirović", "Simpo", "Sava centar", "Karađorđeva" i na otvorenom parkiralištu "Aerodrom" koštaće 90 dinara.

U zoniranim delovima grada prema novom cenovniku sat parkiranja će koštati u zelenoj zoni - 31 dinar, žutoj - 38, a crvenoj zoni - 56 dinara. U zonama bez vremenskog ograničenja sat parkiranja će se naplaćivati 31 dinar, dok će dnevna karta koštati 285 dinara.

Povlašćena parking karta za stanare zoniranog dela grada koštaće kao i do sada 457 dinara, dok će mesečne parking karte za osobe sa invaliditetom i ubuduće biti besplatne. Cena doplatne karte neće se menjati i ostaće 1.870,00 dinara.

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na internet prezentaciji JKP "Parking servis" www.parking-servis.rs ili pozivom na broj telefona 011/30-35-400. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik