Ove nedelje smanjenje cene goriva za dva do tri dinara

Bez autora
Jun 13 2010

Sledeće nedelje gorivo bi trebalo da pojeftini za dva do tri dinara po litru. Pad cena naftnih derivata u našoj zemlji zasnovan je na tekućem i očekivanom pojeftinjenju nafte na svetskom tržištu. Očekuje se da će cena derivata u Srbiji biti i dalje snižavana ukoliko se usvoji raniji predlog za smanjenje akcize na gorivo od približno deset dinara po litru.Ministarstvo trgovine i usluga se zalaže za to da se analizira kretanje na tržištu naftnih derivata i predlože aktivnosti za povećanje prometa, koji je u prvih pet meseci, u zavisnosti od vrste derivata, opao za 20 do 30 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Ove nedelje smanjenje cene goriva za dva do tri dinaraSledeće nedelje gorivo bi trebalo da pojeftini za dva do tri dinara po litru.

Pad cena naftnih derivata u našoj zemlji zasnovan je na tekućem i očekivanom pojeftinjenju nafte na svetskom tržištu. Očekuje se da će cena derivata u Srbiji biti i dalje snižavana ukoliko se usvoji raniji predlog za smanjenje akcize na gorivo od približno deset dinara po litru.

Ministarstvo trgovine i usluga se zalaže za to da se analizira kretanje na tržištu naftnih derivata i predlože aktivnosti za povećanje prometa, koji je u prvih pet meseci, u zavisnosti od vrste derivata, opao za 20 do 30 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Ukoliko bi se brzo usvojio predlog za smanjenje akciza u toku udarnih letnjih meseci na našem tržištu bio bi značajno povećan promet derivata, jer bi se tranzitni putnici kroz Srbiju znatno više odlučivali da kupuju gorivo u našoj zemlji, nego u okolnim državama, gde je trenutno jeftinije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik