Portal E-uprave i zvanično počeo sa radom

Bez autora
Jun 11 2010

U Srbiji se prvi put obeležava dan digitalne agende zvaničnim predstavljanjem portala E-uprave Republike Srbije (www.euprava.gov.rs). Privreda i građani će od sada na internet portalu E-uprave moći elektronskim putem da dobiju 50 dokumenata iz nadležnosti državne uprave, a najavljeno je da će u naredne dve godine broj usluga u elektronskom obliku biti povećan na približno 500.Građani i privreda sada mogu putem ličnih računara da dobiju razne potvrde, izvode iz matičnih knjiga, kao i da podnose zahteve za različita dokumenta, uz uslov da imaju sertifikovani potpis u elektronskom obliku. Takođe, na portalu www.euprava.gov.rs moći će da se obave i plaćanja Upravi za trezor i Poreskoj upravi...

Portal E-uprave i zvanično počeo sa radomU Srbiji se prvi put obeležava dan digitalne agende zvaničnim predstavljanjem portala E-uprave Republike Srbije (www.euprava.gov.rs).

Privreda i građani će od sada na internet portalu E-uprave moći elektronskim putem da dobiju 50 dokumenata iz nadležnosti državne uprave, a najavljeno je da će u naredne dve godine broj usluga u elektronskom obliku biti povećan na približno 500.

Građani i privreda sada mogu putem ličnih računara da dobiju razne potvrde, izvode iz matičnih knjiga, kao i da podnose zahteve za različita dokumenta, uz uslov da imaju sertifikovani potpis u elektronskom obliku. Takođe, na portalu www.euprava.gov.rs moći će da se obave i plaćanja Upravi za trezor i Poreskoj upravi.

Ovaj portal napravljen je u saradnji sa Narodnom bankom Srbije i Ministarstvom finansija u delu koji se odnosi na elektronska plaćanja. Trenutno je na taj internet portal povezano 27 ustanova koje pružaju više od 50 elektronskih usluga. Među tim ustanovama su Ministarstvo unutrašnjih poslova, privredni sudovi, Nacionalna služba za zapošljavanje, Narodna biblioteka i pojedine opštine i gradovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik