Tokom godine tenderi za izgradnju puteva

Bez autora
Jun 04 2010

Otvarajući konferenciju "Međunarodni biznis sektor u Srbiji 2010" u hotelu "Hajat", potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je da će do kraja ove godine biti objavljeni tenderi za izgradnju još dve deonice na autoputu Beograd–južni Jadran, od Lajkovca do Ljiga i od Obrenovca do Uba. Do 2012. trebalo bi da bude potpuno izgrađen deo puta od Beograda do Ljiga. Tokom juna će biti objavljen tender za izgradnju regionalnih autoputeva Pojate–Preljina, Paraćin–granica sa Bugarskom i Šabac–Koridor 10. Izgradnja pomenutih regionalnih autoputeva biće finansirana sredstvima dobijenim od privatizacije preduzeća "Telekom Srbija"...

Tokom godine tenderi za izgradnju putevaOtvarajući konferenciju "Međunarodni biznis sektor u Srbiji 2010" u hotelu "Hajat", potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je da će do kraja ove godine biti objavljeni tenderi za izgradnju još dve deonice na autoputu Beograd–južni Jadran, od Lajkovca do Ljiga i od Obrenovca do Uba.

Prema ono što je istaknuto, do 2012. trebalo bi da bude potpuno izgrađen deo puta od Beograda do Ljiga.

Dinkić je, takođe, najavio da će tokom juna biti objavljen tender za izgradnju regionalnih autoputeva Pojate–Preljina, Paraćin–granica sa Bugarskom i Šabac–Koridor 10. Izgradnja pomenutih regionalnih autoputeva biće finansirana sredstvima dobijenim od privatizacije preduzeća "Telekom Srbija".

Uskoro će biti usvojena i odluka o izdvajanju sredstava iz republičkog budžeta za izgradnju južnog kraka saobraćajnog Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, koji je prema ranijim planovima trebalo da bude finansiran iz Helenik plana. Drugi deo novca koji je potreban za završetak tog dela Koridora 10 biće zatražen od Evropske investicione banke ili Svetske banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik