Uskoro pojeftinjenje goriva u Srbiji

Bez autora
Jun 03 2010

U Srbiji trebalo bi da pojeftini gorivo zbog pada cena sirove nafte na svetskom tržištu. U naredna tri dana doći će do preseka cena naftnih derivata i do pojeftinjenja goriva moglo bi doći zbog pada cena sirove nafte.Do pojeftinjanjenja goriva bi moglo doći zbog pada cena sirove nafte ali je na žalost kurs dolara u međuvremenu porastao. Očekuje se kretanje cena naniže. Gorivo u Srbiji poslednji put je poskupelo 15. maja u proseku za 4,15 dinara po litru ili za 3,77 odsto. Motorni benzini poskupeli su u proseku za 3,8 dinara ili za 3,23 odsto, a dizel goriva za 4,5 dinara po litru ili za 4,31 odsto.

Uskoro pojeftinjenje goriva u SrbijiMinistar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je danas da bi gorivo u Srbiji trebalo da pojeftini zbog pada cena sirove nafte na svetskom tržištu.

On je novinarima u Ministarstvu energetike rekao da će u naredna tri dana doći do preseka cena naftnih derivata i dodao da bi do pojeftinjenja goriva moglo doći zbog pada cena sirove nafte.

- Do pojeftinjanjenja goriva bi moglo doći zbog pada cena sirove nafte ali je na žalost kurs dolara u međuvremenu porastao. Očekujem kretanje cena naniže - rekao je ministar novinarima u resornom ministarstvu.

Gorivo u Srbiji poslednji put je poskupelo 15. maja u proseku za 4,15 dinara po litru ili za 3,77 odsto.

Motorni benzini poskupeli su u proseku za 3,8 dinara ili za 3,23 odsto, a dizel goriva za 4,5 dinara po litru ili za 4,31 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik