Aleksandar grupa dovršiće izgradnju Park sitija

Bez autora
Aug 16 2010

Novosadska kompanija Aleksandar nekretnine, članica Aleksandar grupe, dovršiće izgradnju poslovno-stambenog objekta "Park siti" (City) u Novom Sadu do novembra ove godine. Trenutni dug prema njima iznosi oko pet miliona evra i svako od njih će, ukoliko je ugovorene obaveze u potpunosti ispinio, vrlo brzo dobiti novac. Investiciona vrednost tog stambeno-poslovnog kompleksa iznosi oko 90 miliona evra i prema prvobitnim planovima celokupna građevina trebala je da bude izgrađena do kraja 2009. godine. "Park siti" je jedna od najvećih građevinskih investicija u Vojvodini sa oko 60.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora Rajfajzen banka u Srbiji je prošle nedelje saopštila da je kao finansijski partner projekta "Park siti" sa kompanijom Aleksandar nekretnine ugovorila preuzimanje holandskog preduzeća Vondel kapital (Capital), prvobitnog investitora koji je zapao u dugove, "čime se garantuje okončanje navedenog projekta u najkraćem mogućem roku".

Aleksandar grupa dovršiće izgradnju Park sitijaNovosadska kompanija Aleksandar nekretnine, članica Aleksandar grupe, dovršiće izgradnju poslovno-stambenog objekta "Park siti" (City) u Novom Sadu do novembra ove godine, izjavio je vlasnik i direktor grupe Vojislav Gajić.

Gajić je rekao da trenutni dug prema njima iznosi oko pet miliona evra i da će svako od njih, ukoliko je ugovorene obaveze u potpunosti ispinio, vrlo brzo dobiti novac.

Investiciona vrednost tog stambeno-poslovnog kompleksa iznosi oko 90 miliona evra i prema prvobitnim planovima celokupna građevina trebala je da bude izgrađena do kraja 2009. godine.

"Park siti" je jedna od najvećih građevinskih investicija u Vojvodini sa oko 60.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora Rajfajzen banka u Srbiji je prošle nedelje saopštila da je kao finansijski partner projekta "Park siti" sa kompanijom Aleksandar nekretnine ugovorila preuzimanje holandskog preduzeća Vondel kapital (Capital), prvobitnog investitora koji je zapao u dugove, "čime se garantuje okončanje navedenog projekta u najkraćem mogućem roku".

Gajić je kazao da ukupan dug koji je Aleksandar grupa preuzela iznosi oko 34 miliona evra i dodao da će se potruditi se da po završetku projekta ne ostavari gubitak.

On je dodao da je cilj Aleksandar grupe da se vlasnici već kupljenih stanova i poslovnog prostora što pre usele, da kooperanti budu brzo isplaćeni i da se potencijalnim kupcima ulije sigurnost da mogu da slobodno kupe preostale stanove.

Pored poslovnog i kancelarijskog prostora, "Park siti" ima 280 stanova i luksuznih apartmana, kao i podzemnu garažu sa oko 400 garažnih mesta.

Kako je ranije najavljeno, u ovom kompleksu će markete, pored ostalih, otvoriti slovenački trgovinski lanac Tuš, nemački DM i lanac restorana italijanske kuhinje Vapiano.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik