Banja Luka - Doboj: Uskoro ugovori o koncesiji

Bez autora
Aug 13 2010

Uskoro će biti potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banja Luka - Doboj. U narednih desetak dana trebalo bi da budu privedeni kraju pregovori i potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju te dionice autoputa. Ima zanteresovanih firmi iz više država, pregovori i sada traju, ali o detaljima nije vrijeme da se govori. Uslov Vlade RS za budućeg koncesinara će biti da velikim dijelom angažuje izvođače radova iz RS. U pripremi izgradnje autoputeva urađeno je mnogo posla, posebno na dionici Banja Luka - Doboj za koju je završena projektna dokumentacija, te riješeni imovinski odnosi. U ovom trenutku može se ići na raspisivanje tendera. Završetak pregovora o koncesiji sa "Strabagom" riješen je na osnovu potpisanog ugovora o koncesiji bez finansijskih posljedica za RS. Vlada RS je koncesiju za izgradnju prvo povjerila "Strabagu", ali je saradnja kasnije prekinuta.

Banja Luka - Doboj: Uskoro ugovori o koncesijiUskoro će biti potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banja Luka - Doboj, najavio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

On je precizirao da bi u narednih desetak dana trebalo da budu privedeni kraju pregovori i potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju te dionice autoputa.

"Imamo zanteresovanih firmi iz više država, pregovori i sada traju, ali o detaljima nije vrijeme da se govori", rekao je Čubrilović novinarima u Banjoj Luci.

Čubrilović je naglasio da će uslov Vlade RS za budućeg koncesinara biti da velikim dijelom angažuje izvođače radova iz RS. Navodeći da je u pripremi izgradnje autoputeva urađeno mnogo posla, posebno na dionici Banja Luka - Doboj za koju je završena projektna dokumentacija, te riješeni imovinski odnosi, Čubrilović je rekao da se u ovom trenutku može ići na raspisivanje tendera.

Prema njegovim riječima, završetak pregovora o koncesiji sa "Strabagom" riješen je na osnovu potpisanog ugovora o koncesiji bez finansijskih posljedica za RS.

Vlada RS je koncesiju za izgradnju prvo povjerila "Strabagu", ali je saradnja kasnije prekinuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik