CPM Maribor gradi dionicu Banja Luka-Doboj

Bez autora
Aug 27 2010

Vlada Republike Srpske (RS) dala je danas saglasnost da u nedjelju, 29. avgusta sa slovenačkom kompanijom CPM Maribor bude potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banjaluka - Doboj. Prema Zakonu o koncesijama i ugovoru koji je postignut, koncesionar obezbjeđuje 300.000.000 evra, a i više ako bude potrebno, te da su sredstva obezbijeđena od slovenačkih banaka. Vlada RS donijela je rješenje kojim se daje saglasnost na Prijedlog ugovora o upravljanju ugovorom između Vlade RS, "Mreže autoputeva" Banjaluka i preduzeća CPM Maribor. Ugovor će biti potpisan u nedjelju u Banjaluci i to za svaki lot posebno. Ugovor se odnosi na dionicu Banjaluka - Doboj, a pregovori između "Mreže autoputeva" odnosno Vlade RS i CPM Maribor su završeni i dogovoreni su uslovi pod kojim ova podkoncdesija može biti prenesena. To su uglavnom uslovi koji su postignuti u pregovorima za koncesiju sa austrijskom kompanijom Strabag, te da su izmjene izvršene u veoma malom broju članova ugovora.

CPM Maribor gradi dionicu Banja Luka-DobojVlada Republike Srpske (RS) dala je danas saglasnost da u nedjelju, 29. avgusta sa slovenačkom kompanijom CPM Maribor bude potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banjaluka - Doboj, izjavio je Srni ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je napomenuo da, prema Zakonu o koncesijama i ugovoru koji je postignut, koncesionar obezbjeđuje 300.000.000 evra, a i više ako bude potrebno, te da su sredstva obezbijeđena od slovenačkih banaka.

On je precizirao da je Vlada RS donijela rješenje kojim se daje saglasnost na Prijedlog ugovora o upravljanju ugovorom između Vlade RS, "Mreže autoputeva" Banjaluka i preduzeća CPM Maribor.

Čubrilović je najavio da će ugovor biti potpisan u nedjelju u Banjaluci i to za svaki lot posebno. Ugovor se odnosi na dionicu Banjaluka - Doboj, a pregovori između "Mreže autoputeva" odnosno Vlade RS i CPM Maribor su završeni i dogovoreni su uslovi pod kojim ova podkoncdesija može biti prenesena.

On je rekao da su to uglavnom uslovi koji su postignuti u pregovorima za koncesiju sa austrijskom kompanijom Strabag, te da su izmjene izvršene u veoma malom broju članova ugovora. Čubrilović je napomenuo da ugovor obezbjeđuje pravnom licu na koga je prenijeta koncesija, direktnu vezu sa Vladom RS.

U ime Vlade RS ugovor će potpisati premijer RS Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik