Duža lista zainteresovanih

Bez autora
Aug 16 2010

Crna Gora ne smije da dozvoli da ponovi neke greške koje su uticale da pojedini investitori odustanu, saopštili su iz Agencije za promociju investcija (MIPA) i poručili da raste interesovanje za ulaganje. Za gradnju konkurentski održivog sistema potrebno je znanje, i ne treba zaboraviti da Crna Gora nije jedina investiciona destinacija na svijetu. Sjetimo se velikih investitora koji su dolazili i preko MIPA-e, a koji su na kraju odustali od svojih investicija. Konkurencija je velika i iz dana u dan raste. MIPA konstantno radi ne samo na predstavljanju investicionog ambijenta Crne Gore i pojedinačnih projekata, već i na organizovanju posjeta stranih firmi. Trebalo bi dosta prostora da se predstave svi investitori, ali ako bi se izdvojili najveći koji se trenutno interesuju za Crnu Goru, onda bi to bili Energtek, svjetski lider u razvoju i komercijalizaciji gasa po ANG tehnologiji, Mol, Gasprom i Santrek /Sonatrach/ najveći proizvođač LPG gasa svi zainteresovani za eksploataciju i snabdijevanje gasom.

Duža lista zainteresovanihCrna Gora ne smije da dozvoli da ponovi neke greške koje su uticale da pojedini investitori odustanu, saopštili su iz Agencije za promociju investcija (MIPA) i poručili da raste interesovanje za ulaganje.

Direktor MIPA-e, Petar Ivanović, kazao je da je za gradnju konkurentski održivog sistema potrebno znanje, i da ne treba zaboraviti da Crna Gora nije jedina investiciona destinacija na svijetu.

"Sjetimo se velikih investitora koji su dolazili i preko MIPA-e, a koji su na kraju odustali od svojih investicija. Konkurencija je velika i iz dana u dan raste", rekao je Ivanović agenciji Mina-business.

Prema njegovim riječima, MIPA konstantno radi ne samo na predstavljanju investicionog ambijenta Crne Gore i pojedinačnih projekata, već i na organizovanju posjeta stranih firmi.

„Trebalo bi dosta prostora da predstavim sve investitore, ali ako bih izdvojio najveće koji se trenutno interesuju za Crnu Goru, onda bi to bili Energtek, svjetski lider u razvoju i komercijalizaciji gasa po ANG tehnologiji, Mol, Gasprom i Santrek /Sonatrach/ najveći proizvođač LPG gasa svi zainteresovani za eksploataciju i snabdijevanje gasom", naveo je Ivanović.

On je saopštio da su vodeće francuske firme, Suez i Veolia, pokazale interes za investiranje u oblast prečišćavanja otpadnih voda i snabdijevanja vodom.

"Sešilijen Sidek /Sechilienne Sidec/ i Golden Enerdži /Energy/ zainteresovane su za oblast energetike. Predstavnici JP Morgana i Morgan Stenlija /Stanley/ analiziraju veće investicione projekte i moguće načine njihovog finansiranja", dodao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, kompanija Marsh ima interes za oblast osiguranja i reosiguranja.

"Firma Euromedika /Euromedica/ se interesuje za pojedine usluge u oblasti zdravstva. Lista potencijalnih investitora je poduža i interesovanje ne samo da postoji, nego se uvećava", zaključio je Ivanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik