EIB odobrila još 32 projekta za program "Gradimo zajedno"

Bez autora
Aug 09 2010

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je još 32 projekta za program "Gradimo zajedno", u okviru kojeg će u naredne dve godine biti uloženo ukupno 150 miliona evra u razvoj lokalne i regionalne infrastrukture u Srbiji. Ta banka je odobrila drugu listu projekata, koji obuhvataju izgradnju i rekonstrukciju osam vrtića, šest fiskulturnih sala, tri učenička i studentska doma, jednu školu, dve bolnice, 11 saobraćajnica i jednu visokoškolsku ustanovu, u 24 grada i opštine u Srbiji. Projekti će biti realizovani u Blacu, Ivanjici, Paraćinu, Sokobanji, Nišu, Velikom Gradištu, Užicu, Zaječaru, Bogatiću, Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Šapcu, Vrnjačkoj banji, Zrenjaninu, Beogradu, Nišu, Prokuplju, Jagodini, Arilju, Beloj Crkvi, Petrovcu, Valjevu, Zrenjaninu i Loznici. EIB je početkom jula odobrila listu od 14 projekata programa "Gradimo zajedno", čija je realizacija već počela, a Ministarstvo za NIP će do kraja avgusta uputiti toj banci još jednu listu tehnički spremnih projekata...

EIB odobrila još 32 projekta za program Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je još 32 projekta za program "Gradimo zajedno", u okviru kojeg će u naredne dve godine biti uloženo ukupno 150 miliona evra u razvoj lokalne i regionalne infrastrukture u Srbiji, rečeno je u Ministarstvu za Nacionalni investicioni plan (NIP).

Ta banka je odobrila drugu listu projekata, koji obuhvataju izgradnju i rekonstrukciju osam vrtića, šest fiskulturnih sala, tri učenička i studentska doma, jednu školu, dve bolnice, 11 saobraćajnica i jednu visokoškolsku ustanovu, u 24 grada i opštine u Srbiji.

Projekti će biti realizovani u Blacu, Ivanjici, Paraćinu, Sokobanji, Nišu, Velikom Gradištu, Užicu, Zaječaru, Bogatiću, Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Šapcu, Vrnjačkoj banji, Zrenjaninu, Beogradu, Nišu, Prokuplju, Jagodini, Arilju, Beloj Crkvi, Petrovcu, Valjevu, Zrenjaninu i Loznici.

EIB je početkom jula odobrila listu od 14 projekata programa "Gradimo zajedno", čija je realizacija već počela, a Ministarstvo za NIP će do kraja avgusta uputiti toj banci još jednu listu tehnički spremnih projekata.

Ukupna vrednost projekta je 150 miliona evra, a projektni zajam EIB - a od 75 miliona evra dat je pod povoljnim uslovima, koji podrazumevaju 15 godina otplate, pet godina počeka i kamatu od jedan odsto plus euribor.

Preostalih 75 miliona evra biće obezbeđeno najvećim delom iz budžeta Ministarstva za NIP, Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i gradova.

Učešće gradova u sufinansiranju projekata u skladu je sa njihovim stepenom razvijenosti, ističu u NIP-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik