Otvoren put Ivanjica-Studenica

Bez autora
Aug 22 2010

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić otvorio je deonicu puta Ivanjica - Studenica dužine 15 kilometara. Golija je za državu strateški važan kraj Srbije. Taj kraj Srbije strateški je važan za državu, i to ne samo sa aspekta prirodnog bogatstva, a veoma je važno da stanovništvo ne odlazi iz tog kraja, zbog čega treba otvarati nove ekonomske perspektive i dalje ulagati u infrastrukturu i turizam. Radove na putu, koji su počeli 2006. godine, izvodilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Golija i sa bezbednosnog aspekta strateški je važna za Srbiju, pa je najavljena izgradnja baze Žandarmerije na toj planini. Golija je veoma važna teritorija za Srbiju i u planu je izgradnja baze Žandarmerije kako bi i u ovom delu zemlje imali stabilnu bezbednosnu situaciju.

Otvoren put Ivanjica-StudenicaZamenik premijera Srbije Ivica Dačić otvorio je deonicu puta Ivanjica - Studenica dužine 15 kilometara.

Golija je za državu strateški važan kraj Srbije, poručio Dačić i najavio izgradnju baze Žandarmerije na toj planini.

Otvorena deonica puta od Ivanjice do Studenice u dužini od 15 kilometara. Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić poručio je prilikom otvaranja puta da to ne radi zbog izbora već zato što je taj infrastrukturni projekat završen na vreme.

"Ovo ne radim zbog izbora, jer izbora nema, već zato što su se radovi završili na vreme", rekao je Dačić pred meštanima tog dela Golije.

Ministar je ukazao da je taj kraj Srbije strateški važan za državu, i to ne samo sa aspekta prirodnog bogatstva, kao i da je veoma važno da stanovništvo ne odlazi iz tog kraja, zbog čega treba otvarati nove ekonomske perspektive i dalje ulagati u infrastrukturu i turizam.

Dačić je prethodno razgovarao sa predsednikom opštine Ivanjica Radoslavom Ristićem, koji je na svečanosti otvaranja puta rekao da mu je ministar policije obećao da će podržati razvoj tog kraja.

"Ovo je pravi primer i potvrda da narod u ovom delu Srbije i sam kraj nisu zaboravljeni od države", rekao je Ristić.

Otvaranju puta od Ivanjice do Studenice prisustvovao je i direktor policije Milorad Veljović.

Radove na putu, koji su počeli 2006. godine, izvodilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Izgradnja baze Žandarmerije na Goliji

Dačić je izjavio da je Golija i sa bezbednosnog aspekta strateški važna za Srbiju i najavio izgradnju baze Žandarmerije na toj planini.

"Golija je veoma važna teritorija za Srbiju i mi imamo u planu izgradnju baze Žandarmerije kako bismo i u ovom delu zemlje imali stabilnu bezbednosnu situaciju", rekao je Dačić u selu Gleđica, pored Ivanjice, gde je otvorio 4,5 kilometara dug put Rimski most-Golija.

Ministar je rekao da otvaranje puteva u 21. veku nije nešto čime bi se trebalo hvaliti, ali da u Srbiji treba da opstanu mesta poput Gleđice, pa treba raditi na izgradnji infrastrukture, otvaranju novih radnih mesta i unapređenju života meštana.

"U Srbiji danas, pored beogradske Knez Mihajlove ulice i novosadskog Petrovaradina, postoje i ovakva sela, koja neće opstati ukoliko ne budemo gradili puteve, ulagali u infrastrukturu i otvrali nova radna mesta", upozorio je Dačić i dodao da je zato obaveza države da u saradnji sa lokalnim samoupravama i javnim preduzećima unapređuje život u selima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik