Pirot uradio plan kapitalnih investicija - 70 potencijalnih projekata

Bez autora
Aug 16 2010

Opština Pirot izradila je plan kapitalnih investicija za dalji razvoj grada, izjavio je zamenik predsednika opštine Branislav Kostić. U izradi plana učestvovali stručnjaci, predstavnici lokalne vlasti i političkih stranaka, načelnici opštinskih odeljenja i direktori javnih preduzeća. Posle javnog uvida, plan će razmatrati najpre Opštinsko veće, a zatim i odbornici Skupštine opstine Pirot. Prioriteti su saobraćajna infrastruktura, rekonstrukcija regionalnih puteva, izgradnja i obnova lokalnih puteva, mosta 'Gazela' i 'Malog mosta', ali i zatvorenog bazena, prečistača otpadnih voda, kao razvoj industrijske zone i zamena azbestnih cevi u gradu. Vlada Srbije učestvovaće u finansiranju izgradnje zatvorenog bazena u Pirotu, a taj projekat izabran je na konkursu koji je bio raspisan u cilju podsticaja domaće građevinske operative u vreme krize.

Pirot uradio plan kapitalnih investicija - 70 potencijalnih projekataOpština Pirot izradila je plan kapitalnih investicija za dalji razvoj grada, izjavio je zamenik predsednika opštine Branislav Kostić.

Kostić je agenciji Beta rekao da su u izradi plana učestvovali stručnjaci, predstavnici lokalne vlasti i političkih stranaka, načelnici opštinskih odeljenja i direktori javnih preduzeća.

Posle javnog uvida, plan će razmatrati najpre Opštinsko veće, a zatim i odbornici Skupštine opstine Pirot.

"Prioriteti su saobraćajna infrastruktura, rekonstrukcija regionalnih puteva, izgradnja i obnova lokalnih puteva, mosta 'Gazela' i 'Malog mosta', ali i zatvorenog bazena, prečistača otpadnih voda, kao razvoj industrijske zone i zamena azbestnih cevi u gradu", kazao je Kostić.

Vlada Srbije učestvovaće u finansiranju izgradnje zatvorenog bazena u Pirotu, a taj projekat izabran je na konkursu koji je bio raspisan u cilju podsticaja domaće građevinske operative u vreme krize.

Plan kapitalnih investicija Opština Pirot uradila je u saradnji sa MEGA projektom Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik