Radovi na novom autoputu u Nepričavi od srede

Bez autora
Aug 16 2010

Radovi na autoputu Ub-Lajkovac u Nepričavi počeće u sredu, 18. avgusta. Teška mehanizacija iz tog sela je "povučena na rezervni položaj kod Uba", gde je locirana "Nibens grupa", u čijem sastavu je Preduzeće za puteve (PZP) "Beograd".Nadvožnjake i mostove u Nepričavi će graditi beogradski "Planum" i "Putevi Užice". "Planum" i "Putevi Užice" su, zajedno sa PZP, kao konzorcijom dobili poslove na deonici Ub-Lajkovac dugoj 12,6 kilometara, koja će sa oko 73 miliona evra biti finansirana iz budžeta Srbije.

Radovi na novom autoputu u Nepričavi od sredeRadovi na autoputu Ub-Lajkovac u Nepričavi počeće u sredu, 18. avgusta, najavio je danas načelnik Opštinske uprave u Lajkovcu Živorad Bojičić.

Bojičić je rekao da je teška mehanizacija iz tog sela "povučena na rezervni položaj kod Uba", gde je locirana "Nibens grupa", u čijem sastavu je Preduzeće za puteve (PZP) "Beograd". On je precizirao da će nadvožnjake i mostove u Nepričavi graditi beogradski "Planum" i "Putevi Užice".

"Planum" i "Putevi Užice" su, zajedno sa PZP, kao konzorcijom dobili poslove na deonici Ub-Lajkovac dugoj 12,6 kilometara, koja će sa oko 73 miliona evra biti finansirana iz budžeta Srbije.

"Prvo će se raditi nadvožnjak u Nepričavi, gde je gradilište i otvoreno (29. jula), a potom most koji će autoput povezivati za petljom za Lajkovac. Taj most moći će da se gradi tek kada stigne mehanizacija sa autoputa kod Horgoša i kada projektanti odobre izmene projekta", rekao je Bojičić.

Bojičić je, takođe, kazao da je Opštinska uprava u Lajkovcu dogovorila eksproprijaciju oko 60 hektara zemljišta, što "obezbeđuje mogućnost izgradnje 3 do 3,5 kilometara autoputa", a privode se kraju i dogovori sa ostalim vlasnicima parcela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik