Srpske železnice kupuju još dva voza

Bez autora
Aug 29 2010

“Železnice Srbije” će od ruske kompanije “Metrovagonmaš” pored već ugovorenih 10 dizel motornih vozova, kupiti još dve ovakve garniture. Ugovor o kupovini 10 dizel motornih vozova sa ruskom komapanijom potisan je u aprilu 2010. godine i s obzirom na visinu sredstava koja su ostala na raspolaganju od odobrenog kredita “Eurofime” i postignute cene po dizel motornom vozu, u mogućnosti su da sa ruskom firmom pregovaraju o kupovini još dva voza. Ruska kompanija “Metrovagonmaš” je u četvrtak, 26. avgusta, predala svoju ponudu, s tim da će cena biti utvrđena u postupku sa direktnim pogađanjem, a na osnovu odluke Upravnog odbora “Železnica Srbije” i Zakona o javnim nabavkama. Potpisivanje ugovora za isporuku još dva dizel motorna voza očekuje se u narednih mesec dana, a rok isporuke je 24 meseca od stupanja na snagu ugovora.

Srpske železnice kupuju još dva voza“Železnice Srbije” će od ruske kompanije “Metrovagonmaš” pored već ugovorenih 10 dizel motornih vozova, kupiti još dve ovakve garniture.

Ugovor o kupovini 10 dizel motornih vozova sa ruskom komapanijom potisan je u aprilu 2010. godine i s obzirom na visinu sredstava koja su ostala na raspolaganju od odobrenog kredita “Eurofime” i postignute cene po dizel motornom vozu, u mogućnosti su da sa ruskom firmom pregovaraju o kupovini još dva voza.

Ruska kompanija “Metrovagonmaš” je u četvrtak, 26. avgusta, predala svoju ponudu,  s tim da će cena biti utvrđena u postupku sa direktnim pogađanjem, a na osnovu odluke Upravnog  odbora “Železnica Srbije” i Zakona o javnim nabavkama.

Potpisivanje ugovora za isporuku još dva dizel motorna voza očekuje se u narednih mesec dana, a rok isporuke je 24 meseca od stupanja na snagu ugovora.

Kupovina svih 12 vozova finansira se iz kredita Međunarodne železničke banke “Eurofime”, a vozovi će biti namenjeni unapređenju unutrašnjeg, posebno regionalnog saobraćaja na nelektrificiranim prugama u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik