Tursko-francuski konzorcijum obnavlja aerodrom u Prištini

Bez autora
Aug 16 2010

Konzorcijum turske kompanije "Limak holding" i francuske firme "Aerodrom Lion" pobedio je na tenderu za obnovu Međunarodnog aerodroma u Prištini u koji će u naredne dve godine biti uloženo 140 miliona evra. Konzorcijum, u kojem turski "Limak holding" ima 90 odsto akcija, a francuska firma "Aerodrom Lion" 10 odsto, dobio je pravo da posle rekonstrukcije upravlja Međunarodnim aerodromom u Prištini u narednih 20 godina s tim što će deo profita davati Vladi Kosova. Nakon potpisivanja ugovora sa kosovskom vladom, kapacitet aerodroma će biti povećan sa sadašnjih milion putnika godišnje na četiri miliona. Obnova će početi za šest meseci, a planirano je da se aerodrom prostire na 104.000 kvadratnih metara i da ima 1.750 mesta za parkiranje.

Tursko-francuski konzorcijum obnavlja aerodrom u PrištiniKonzorcijum turske kompanije "Limak holding" i francuske firme "Aerodrom Lion" pobedio je na tenderu za obnovu Međunarodnog aerodroma u Prištini u koji će u naredne dve godine biti uloženo 140 miliona evra, objavio je danas turski list "Zaman" na svom internet sajtu (www.todayszaman.com).

Konzorcijum, u kojem turski "Limak holding" ima 90 odsto akcija, a francuska firma "Aerodrom Lion" 10 odsto, dobio je pravo da posle rekonstrukcije upravlja Međunarodnim aerodromom u Prištini u narednih 20 godina s tim što će deo profita davati Vladi Kosova.

Zamenik predsedavajućeg izvršnog komiteta turske kompanije "Limak holding" Sezaj Bačaksiz rekao je, nakon potpisivanja ugovora sa kosovskom vladom, da će kapacitet aerodroma biti povećan sa sadašnjih milion putnika godišnje na četiri miliona.

Obnova će početi za šest meseci, a planirano je da se aerodrom prostire na 104.000 kvadratnih metara i da ima 1.750 mesta za parkiranje.

Ugovor sa predstavnicima konzorcijuma za obnovu Međunarodnog aerodroma u Prištini potpisali su u četvrtak u tom gradu kosovski ministri za saobraćaj i finansije i ekonomiju, Fatmir Limaj i Ahmet Šalja.

"Ulazimo u važan period u procesu koji je započet našim proglašenjem nezavisnosti pre dve godine. Limak se pokazao kao pouzdan partner investicijama u mnogim zemljama", rekao je Šalja prilikom potpisivanja ugovora i dodao da kosovska vlada stvara uslove za poslovanje investitora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik