Vrednosti investicija u srpsku privredu u ovoj godini dve milijarde dolara

Bez autora
Aug 16 2010

Projektovane investicije u srpsku privredu u ovoj godini su u vrednosti od dve milijarde dolara, a u prvom tromesečju ukupni bruto prilivi iznosili su 590 miliona dolara. Trenutno u Agenciji za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA) ima više od 80 aktivnih projekata iz različitih sektora, koji traže dobru lokaciju na teritoriji cele Srbije. Konkurs za ulaganja, koji je otvoren za dostavljanje dokumenata do 27. avgusta 2010. godine, predstavlja alarm za privlačenje investicija. Posle tog konkursa biće objavljena imena kompanija, koje će realizovati projekte, kao i podaci o obimu, lokaciji i broju novih radnih mesta, koja će biti otvorena. Trenutno je kroz 114 podržanih projekata uspešno kreirano više od 17.000 radnih, a prosečan podsticaj bio je na nivou od oko 2.600 evra po zaposlenom. Strani investitori najviše se interesuju za automobilsku, metalsku, tekstilnu, drvnu industriju, zatim za industriju hrane i pića, kao i za informaciono-komunkacione tehnologije.

Investicije u srpsku privredu u ovoj godini u vrednosti od dve milijarde dolaraProjektovane investicije u srpsku privredu u ovoj godini su u vrednosti od dve milijarde dolara, a u prvom tromesečju ukupni bruto prilivi iznosili su 590 miliona dolara.

Trenutno u Agenciji za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA) ima više od 80 aktivnih projekata iz različitih sektora, koji traže dobru lokaciju na teritoriji cele Srbije.
 
Konkurs za ulaganja, koji je otvoren za dostavljanje dokumenata do 27. avgusta 2010. godine, predstavlja alarm za privlačenje investicija.
 
Posle tog konkursa biće objavljena imena kompanija, koje će  realizovati projekte, kao i podaci o obimu, lokaciji i broju novih radnih mesta, koja će biti otvorena.

Trenutno je kroz 114 podržanih projekata uspešno kreirano više od 17.000 radnih, a prosečan podsticaj bio je na nivou od oko 2.600 evra po zaposlenom.
 
Strani investitori najviše se interesuju za automobilsku, metalsku, tekstilnu, drvnu industriju, zatim za industriju hrane i pića, kao i za informaciono-komunkacione tehnologije.
 
Kako je u ovoj agenciji ocenjeno, ima prostora i za unapređenje u pojedinim oblastima, jer je u poslednje vreme primećeno dodatno interesovanje za turizam, a takve mogućnosti postoje i u farmaceutskoj industriji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik